ANKARA BÜYÜKŞEHİR YILLARDIR İHMAL EDİLEN ALTYAPI SORUNLARINA NEŞTER VURUYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR YILLARDIR İHMAL EDİLEN ALTYAPI SORUNLARINA NEŞTER VURUYOR

Mahallelerde açıktan akan pis suların toprak altına alınmasından halk sağlığını tehdit eden asbestli boruların değiştirilmesine, çevre ilçelere sağlıklı su taşınmasından, nüfus artışından kaynaklı yetersiz altyapı sorunlarının giderilmesine kadar milyarlarca liralık yatırım yapan ABB, 3 yıllık sürede kent genelinde altyapı seferberliği başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kaynaklarını Başkentlilerin acil çözüm bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmaya devam ediyor.

Başkentin yıllardır ihmal edilen ve kangrene dönen altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı sorunlarına neşter vuran Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak 3 yıllık sürede Ankara’nın 25 ilçesinde altyapı seferberliği başlattı.

POLATLI’NIN KADERİ DEĞİŞİYOR

Türkiye’ninen büyük içme suyu arıtma tesisi olan ve Başkent Ankara’yı besleyen İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Polatlı arasında 29 Ekim 2020’de yapımına başlanan ana isale hattı yapımı hızla ilerliyor. Proje tamamlandığında Etimesgut ilçesinin bir kısmı, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu OSB, Dökümcüler OSB, Başkent OSB ve Polatlı’nın tamamı temiz suya kavuşacak.

ÇUBUK VE AKYURT’UN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Projesi 5 Mayıs 2017’de onaylanan ancak uzun süre yapımı ihmal edilenÇubuk- Akyurt İçme Suyu İsale Hattı2021 yılında tamamladı. 36 milyon lira maliyetle geçen sene tamamlanan 23,5 kilometrelik proje sayesinde 75 bin kişi sağlıklı ve kesintisiz suya kavuştu.

MAMAK-GÖLBAŞI ARASI İÇME SUYU HATTI’NDA SON YAKIN

Gölbaşı ilçe merkezi başta olmak üzere birçok kırsal mahallede toplamda 675 bin kişiyi sağlıklı suya kavuşturacak olan“Mamak-Gölbaşı Arası İçme Suyu Ana İletim Hattı”projesinde sona yaklaşıldı.

Yaklaşık 260 milyon maliyetle yapılan 26 kilometrelik hattın 20 kilometresi tamamlandı. Bu sene tamamlanacak proje sayesinde 40’a yakın mahallenin su sorunu çözülecek.

20 YILLIK HASRET BİTTİ

Yaklaşık 20 yıldır su sorunu yaşayan Temelli’ye 11 milyon liralık yatırımla arıtma tesisi yapıldı. Proje ile Temelli Ihlamurkent ile Hürriyet, Cumhuriyet, İstiklal ve Alcı mahallelerinde su problemi çözüldü.

ELMADAĞ BÖLGESİNDE 50 BİN VATANDAŞIN SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Başkentin içme suyunun arıtıldığı İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Elmadağ, Hasanoğlan ve Lalahan’a sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz şebeke suyu taşıyacak 23 kilometrelik Mamak-Elmadağ İçme Suyu Hattı’nda çalışmalar sürüyor. 110 milyon liraya mal olacak ve bu sene tamamlanması hedeflenen projeyle içme suyu ihtiyacını kuyulardan karşılayan 50 bin vatandaşın sorunu çözülecek.

ATIK SULAR KAPALI SİSTEME ALINIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşmalarında sık sık“Benim önceliğim insan sağlığı, insan canı”diyerek vurguladığı açıktan akan kanalizasyon suyu sorunu, kapalı sisteme dâhil ediliyor.

Ankara’da halk sağlığı tehdit eden açıktan akan kanalizasyon sorunu bulunan 567 mahallenin 155’inde kanalizasyonu kapalı sisteme alındı. 85 köyde daha çalışmalar sürüyor.

BAŞKENT ASBESTLİ BORULARDAN KURTULDU

Ankara’da 220 kilometresiinsan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyenasbestli olmak üzere yaklaşık 400 kilometrelik eskimiş içme suyu hattı, 91 milyon lira maliyetle yenilendi.

Su problemi yaşanan, tankerlerle su taşınan mahallelerin de sorunları çözüldü. 530 adet su deposu yapıldı ya da onarıldı. Yaklaşık 130 mahallede ise sondaj çalışması yapılarak su temini sağlandı.

caLAF3iufYMt4Zs5m7bXHQNB..jpeg

zHTni3BPdMOye0I4pGSExvwJ..jpeg

v3fo1ergaEcJFUpxdRZu2O0N..jpeg

JYIiLO4gawqvAc7SkGT20K1u..jpeg

f2ScZohKAwxGr3Pzk95EaYvH..jpeg

EqD3QszyaWV2TXLFHKiUxYAZ..jpeg

zNiBKPlmIHZo1qEcxf8YJ0Cw..jpeg

f8wtiKAsIm0UYzC4NO6QrybH..jpeg

xQwHv2gzcElP6aJo0AU1SRW5..jpeg

AmxCD0K3BQkG79dtYN8eup6V..jpeg

3nz6HMZLU9vc2bQfj17iGDVC..jpeg

sa2AhtKOiGqFRZPf0ByIen1Q..jpeg

zSoQqCEJKOUnr20RYfX5bxF3..jpeg

uk0dc2ziv7f193wEUCYX4e5L..jpeg

uDmSGCY8vEMXgR4nHxKrFJlV..jpeg

15sZGN4nWt86BFgCLU0eYKyv..jpeg

kYXc68vIHUq0GCm2V9lhA5g4..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.