ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BAĞIMLILIK ATÖLYESİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BAĞIMLILIK ATÖLYESİ

Üniversite öğrencilerinin gönüllü eğitici olarak katıldığı çalışmada; 12-13 yaş aralığındaki çocuklara bağımlılıkla mücadelede indirekt oyun terapi yöntemiyle farkındalık eğitimi ve çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi bağımlılıkla mücadelede toplumun bilinçlenmesini ve desteklenmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı,Hayat Parkı Projesikapsamında ortaokul çocuklarına yönelik farkındalık eğitimi düzenledi.

 

AMAÇ: BAĞIMLILIĞIN GELİŞİMİNİ ÖNLEMEK

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, Altındağ Gençlik Merkezi’nde bağımlılığın gelişimini önlemek amacıyla 12-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik indirekt oyun terapi yöntemleriyle farkındalık eğitimi ve çalışması düzenledi. Üniversite öğrencilerinin gönüllü eğitici olarak katıldığı programda çocuklara direkt değil dolaylı mesajları oyunlaştırarak sağlıklı olmak, doğru arkadaş seçimi, yaşam becerileri edinme ve bağımlılığının fark edilmeden gelişeceği mesajlarını iletti.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA TÜM MERKEZLERDE DEVAM EDECEĞİZ”

Altındağ Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa katılan Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bağımlılıkla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Altındağ Aile Yaşam Merkezi’nde bu bölgede yaşayan çocuklarımıza bağımlılıkla farkındalık oluşturmak amacıyla direkt değil indirekt oyun terapi yöntemleriyle farkındalık eğitimleri ve çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları tüm Aile Yaşam Merkezleri’nde yapmaya devam edeceğiz”diye konuştu.

Psikolog Buket Akçul ise“Altındağ Aile Yaşam Merkezi’nde Kültegin Ögel ve Melike Şimşek tarafından yapılandırılmış Hayat Parkı uygulamasında çocuklara yönelik bağımlılıkla ilgili önleme çalışmaları yapıyoruz”dedi.

 

zl9ys7m018rpqydohlcsukxa.jpg

adzdwgl3tuhqcbmplr18fenk.jpg

5x6sdrb7e3lfmzvc4ulw2pni.jpg

e4ubflodzqmt5jsxwruzijnv.jpg

9swwlv5q8pbvtkayyhemznIf.jpg

ak1n5xqjhcbpzpjrghu3admv.jpg

u0bjxxaq73cdfbedp1ykfcwq.jpg

c0dkidvjkhpxxcf7of1q9hz8.jpg

o6pIbdyttlpnx4gvuwjg8on0.jpg

lbnhwsm5dqfla8azuu7kyrbz.jpg

3oalk9hsj1qet5nckyxp2thy.jpg

cvrla3sqchjjrv5phftm0p9i.jpg

dhnijceamo7rg2negsvat5Iu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.