ALMANYA’DAKİ IĞDIRLILAR İHTİYAÇ SAHİBİ HEMŞEHRİLERİNİ UNUTMADI

ALMANYA’DAKİ IĞDIRLILAR İHTİYAÇ SAHİBİ HEMŞEHRİLERİNİ UNUTMADI

Yıllar önce Almanya’nın Bielefeld şehrine çalışmaya giden ve oraya yerleşen Iğdırlı gurbetçiler, Iğdır’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı.

SERDAR ÜNSAL

Yıllar önce Almanya’nın Bielefeld şehrine çalışmaya giden ve oraya yerleşen Iğdırlı gurbetçiler, Iğdır’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı.

Almanya’nın Bielefeld şehrinde kurdukları Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğ Mescid ile bir araya gelen gurbetçiler, kendi aralarında topladıkları para ile Iğdır’da 270 çocuğa kışlık giyecek, 213 aileye de gıda yardımı yaptı. Yapılan yardımların bedelinin 140 bin lira olduğu belirtildi.

Dernek başkanı Ferman Nişan, yardım dağıtımıöncesi yaptığı açıklamada, “Almanya’nın Bielefeld şehrinde kurulmuş olan Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğ Mescid’in başkanıyım. Oradaki üyelerimizden gelen talep üzerine toplanan bağışlarla geldik. Buradaki arkadaşlarımızın yardımıyla tespit edilen 270 ihtiyaç sahibi çocuğa baştan sona kışlık kıyafetler giydireceğiz. Bunun yanında üyelerimize verdiğimiz söz üzerine, ‘İmkanlarımız yeterli olursa kumanya dağıtacağız’ dedik, 213 paket kumanya hazırlatma imkânımız oldu, dağıtmaya başladık. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğ Mescid’in başkan yardımcısı Mehmet Irmak ise şöyle konuştu:

“Biz 40 yıla yakındır yurt dışında yaşayan Iğdırlılar olarak bedenen ordayız ama ruhen Iğdır’da yaşıyoruz. Ve buradaki insanlarımız unutmadık, unutamıyoruz. Burada ihtiyaç sahibi insanların olduğunu duyduk, arkadaşlarımız orada katkıda bulundular. Ferman Nişan, Sabahattin Özer organize etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yardımlarımız devam edecek, onları unutmadık.”

Çocuklarına yardım alan bir kadın ise “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza, Almanya’da, herhangi bir yerde yaşayanlara, yardım edenlere, kış gelmeden çocuklarımızı kalın giydirdikleri için, üstlerini kalın giydirdikleri, üstlerini düzgün giydirdikleri için çok teşekkür ederim. Allah bin kere razı olsun çocuklarımızı sevindirdiğiniz için” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Yardım Ürünlerinin Görüntüleri

* Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğmescid Dernek Başkanı Ferman Nişan

* Türk Azerbaycan Kültür Derneği Göğmescid Başkan Yardımcısı Mehmet Irmak

* Kadın Vatandaş

* Yardım Dağıtımı

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.