Ali Rıza Ongun Koşusu'nu Pekerim kazandı

Ali Rıza Ongun Koşusu'nu Pekerim kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 2000 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Ali Rıza Ongun Koşusu'nu Kader Batmacı'nın sahibi ve Emine Batmacı'nın da yetiştiricisi olduğu Pekerim (Bodemeister - Batmacı / Win River Win) jokeyi Ercan Çankaya idaresinde kazandı. Faruk Serintürk'ün antrene ettiği doru dişi tay bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 6'ncı birinciliğini kazanmış oldu.

7 safkanın start aldığı mücadelede Şerdil ikinci olurken, Super Day üçüncü, We Are The Star dördüncü ve Demedi Deme de beşinci oldu.

Yarışın galibi Pekerim için bitiriş derecesi 2.10.85 olurken, farklar ise 3 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Okan Batmacı'ya kupasını merhum Ali Rıza Ongun'un eşi Ülkü Ongun takdim etti.

Törene Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp ve davetliler de katıldı.
 

Dr. Ali Rıza Ongun

1930 yılında Mersin’de doğan Ali Rıza Ongun, 1950 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Ardından ziraat alanında eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan California Davis Üniversitesi’nde devam etti. Aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1960 yılında yarışçılığa başlayan Ongun, uzun yıllar yetiştiricilik alanında faaliyet gösterdi. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1967 yılında Selten isimli İngiliz safkanı ile Gazi Koşusu’nu kazandı. 2017 yılında aramızdan ayrılan Dr. Ali Rıza Ongun’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

3xderbl52au6wgzhpuypqesg.jpg

temztewphz3ffbbs58yurcg2.jpg

umcjcmwlei6e9p7daq5w1bv2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.