Ali Mahir Başarır: Yargıtay Yargıya ve Parlamentoya Darbe Yapıyor, Anayasaya Ayar Veriyor

Ali Mahir Başarır: Yargıtay Yargıya ve Parlamentoya Darbe Yapıyor, Anayasaya Ayar Veriyor

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili ikinci ihlal kararına da uyulmamasına karar verdi. Kararda, Anayasa Mahkemesi’nin ikinci ihlal kararının "hukuki değeri olmadığına", bu gerekçeyle karara uyulmamasına hükmedildi.

Gezi davası hükümlüsü Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince ikinci kez verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun yerel mahkemece alınan karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti. Dosyaya ilişkin kararını açıklayan Yargıtay, bir kez daha AYM kararına uymama kararı aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Yargıtay kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Düşmesi gereken Can Atalay’ın vekilliği değil, sizin bulunduğunuz koltuktaki görevlerinizdir!” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Başarır’ın açıklaması şöyle:

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, “Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ikinci ihlal kararının hukuki değeri yok” demiş. Gerekçe olarak da Anayasa Mahkemesi kararlarının tüm makamları bağladığını söyleyen Anayasa 153 kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını ileri sürmüş. Yani Yargıtay, “Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymuyoruz” demiş. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi kararına inatla uymuyor ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürün emri veriyor. Düşmesi gereken Can Atalay’ın vekilliği değil, düşmesi gereken sizin o bulunduğunuz koltuktaki görevinizdir!

MİLLETİN İRADESİ GASP EDİLMİŞTİR

Bu kuvvetler ayrılığı ilkesini ayaklar altına almaktır. Bu Meclis’in iradesine yani halkın iradesine apaçık darbe vurmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ayar vermektir. Bugün vatandaşların oy hakkı ve Can Atalay’ın siyasal temsil hakkı gasp ediliyor.

Yargıtay verdiği kararda bir de dikkat çekici ifade kullanıyor. Anayasa Mahkemesi’nin juristokratik bir davranışla karar verdiğini söylüyor. Yani Anayasa Mahkemesi’nin yargıçlarının kanunlar üzerinde bir yorum yaptığını söylüyor. Oysa burada kanunlar üzerinde yorum yapan bir taraf varsa, o Yargıtay’dır. Milletin iradesini gasp eden bir taraf varsa, o Yargıtay’dır. Yargıtay bariz bir şekilde siyasal tavır almıştır. Hukukta deprem yaratmıştır. Yargıtay verdiği bu siyasi kararla ülkemizi hukuk alanında dünyaya rezil etmiştir. Bu mahkeme hakkında derhal soruşturma açılmalı. Bu hakimler, derhal yargılanmalıdır! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı ve kararı üzerine Ceza Genel Kurulu toplanmalıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.