AKŞENER'E DERDİNİ ANLATAN BORÇKALI KUYUMCU: "İLK BİR ZOR GELDİ AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK"

AKŞENER'E DERDİNİ ANLATAN BORÇKALI KUYUMCU: "İLK BİR ZOR GELDİ AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Borçka'da dükkanları ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Kredi kartı ile altın alıp daha sonra bunları bozduran...

Haber: EBRU KURT - Kamera: FATİH NAZIM EFE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Borçka'da dükkanları ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Kredi kartı ile altın alıp daha sonra bunları bozduran müşterilerle ilgili konuşan esnaf, "Dedim "neden böyle yapıyorsunuz', dedi "bankadan çeksem daha yüksek faiz ödüyorum'. İlk bi zor geldi ama sonra düşündüm; satmak zorundayım, almak da zorundayım. Yapacak bir şey yok" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Artvin'in Borçka ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Sokağı'nı ziyaret etti. Burada dükkanlara girerek hal hatır soran Akşener'e esnaf yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

VERESİYE İLAÇ 70 BİN TL

Bir eczaneyi ziyaret eden Akşener "mama satışları nasıl" diye sordu. Eczacı ise, "Eskisi kadar değil. Şuradaki en ucuzlarına yöneldiler. Eskiden yapılan mamalara tekrar döndüler" dedi. Bir başka eczanede ise  eczacı veresiyelerle ilgili, "Defteri göstereyim isterseniz. 30-40 bin TL arası oldu. Emanette de ilaçlar var. Onlarla birlikte deyin 70 bin. Alım gücü zayıf" diye konuştu.

Akşener'e derdini anlatan dayanıklı tüketim malzemesi satan bir esnaf ise, "Ekonomi kötü, ülkenin genel ekonomisi kötü. En büyük problem güvensizlik. İnsanlar parasını bankaya yatırmaya çekiniyor. Şahsi olarak ekonomim iyi veya kötüdür, ama ülke olarak kötü. (AVM'ler) Ben bayilik yapıyordum daha önce sırf o yüzden bıraktım. Tamirini bana getiriyor gidip BİM'den alıyor. Dedim ben bunun hamallığını neden yapayım, bıraktım. Zincir marketler, büyük marketler doğrudur... Saat iki bugün siftah yok" sözleri ile ekonomik sıkıntıyı dile getirdi

KARTLA SATIN ALIYOR BOZDURUYOR

Bir kuyumcu ise, "Eski işleri mumla arıyoruz. Alım gücü kalmadı Sayın Başkanım. Eskiden bir emekli bir maaşıyla 12-13 çeyrek alırken şimdi 2 tane, biraz iyiyse 3 tane alıyor. İster istemez bize de yansıyor bu. Bir müşteri geldi, çok zoruma gitti. ‘Kartla altın satıyor musunuz’ dedi, ‘satıyoruz’ dedik. Daha pakete yeni sarmışım ‘bunu bozar mısın’ dedi. Bir an kendimi kötü hissettim. Dedim ‘neden böyle yapıyorsunuz’, dedi ‘bankadan çeksem daha yüksek faiz ödüyorum’... İlk bi zor geldi, ama sonra düşündüm; satmak zorundayım, almak da zorundayım. Yapacak bir şey yok" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.