AKŞENER'DEN BAHÇELİ'YE  "ANDIMIZ" MESAJI : "ALLAH KİMSEYİ BÖYLE YOLDAN ÇIKARTMASIN"

AKŞENER'DEN BAHÇELİ'YE "ANDIMIZ" MESAJI : "ALLAH KİMSEYİ BÖYLE YOLDAN ÇIKARTMASIN"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Andımız" konusunda, "Meclis Grubumuz, soru önergeleri verdi. Tüm bu süreçte, iktidardan da ortağından da ses çıkmadı. Danıştay kararına rağmen, üç yıldır ortağına, ‘Andımızı okutun’ diyemeyenler, şimdi çıkmışlar, Genel Kurul kararından sonra, bu karara isyan ediyor-muş gibi yapıyorlar. İbretlik gerçekten. Allah kimseyi böyle yoldan çıkartmasın" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Andımız konusunda, "Meclis grubumuz, soru önergeleri verdi. Tüm bu süreçte, iktidardan da ortağından da ses çıkmadı. Danıştay kararına rağmen, üç yıldır ortağına, ‘Andımızı okutun’ diyemeyenler, şimdi ise çıkmışlar, Genel Kurul kararından sonra, bu karara isyan ediyormuş gibi yapıyorlar. İbretlik gerçekten. Allah kimseyi böyle yoldan çıkartmasın" dedi.

Meral Akşener'in İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasından önce kürsüye çıkan bir kız öğrenci, Andımız'ı okudu. Öğrencinin kürsüden inerken Akşener’e "İyi dersler" demesi ise tebessüme yol açtı. Akşener, şunları söyledi:

"Bu ülkede, Mustafa Kemallere idam fermanı yazanlar oldu. Bu ülkede, milletin Meclisi'nin üzerine ordu gönderenler oldu. Bu ülkede, milletine terörist diyenler oldu. Bu ülkede, Andımız'ı yasaklayanlar oldu. Aslında buna çok da şaşırmıyoruz. Çünkü onları anlayabiliyoruz. Andımız'ın sözleri ağır gelenler, elbette yasaklamak ister. Küçüklerini korumak yerine, onlara göz dikenler, elbette Andımız okunmasın ister. Oy hesabı dışında, büyüklerini sayıdan saymanlar, yaş almışına, emeklisine sahip çıkmayanlar, elbette andımız duyulmasın ister. Yandaşını milletinden çok sevenler, yükselme ve ileri gitme idealini içine sindiremeyenler, elbette Andımız bilinmesin ister. ‘Büyük Atatürk" dendiğinde, kaşıntı tutanlar, çalışmak yerine, çalıp, çırpanlar, elbette andımız hatırlanmasın ister. En önemlisi de Türk demenin bir ayırma değil, bir birliktelik arzusu olduğunu görmek istemeyenler, son bağımsız Türk devletini, uçuruma sürükleyenler, elbette andımızın son cümlesinde şaşkına döner! Ama o arkadaşlar hiç kusura bakmasın, bizler hala buradayız. Türk Devleti hâlâ burada.

"ADININ BAŞINDAKİ MİLLİ KELİMESİ KAFİYE OLSUN DİYE DEĞİL..." 

Cumhuriyet hâlâ burada. Çünkü bu topraklarda, milletini ve memleketini özünden çok sevenler, kendilerini ve koltuklarını, özünden çok sevenlere karşı, her defasında galip gelmiştir. Her zaman da galip gelecektir! Bakanlıklarımız içinde, ikisinin adının başında "milli" kelimesi vardır. Kafiye olsun diye değildir. Zaten kafiyeli de değildir. Biri Milli Savunma Bakanlığı, diğeri de Milli Eğitim Bakanlığı'dır.

İşte o nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, milli kimliğimize vurgu yapan, milli şuuru besleyen Andımız'la, yargıüzerinden mücadeleye girmesi, acı olduğu kadar da ironiktir. ‘Yerli ve milliyiz" diyenlerin, aslında ne olmadıklarını göstermesi bakımından da bir o kadar öğreticidir. Biliyorsunuz, Danıştay'ın 2018 yılında verdiği, ‘Andımız yeniden okutulmalı" kararının ardından, bu kürsüden birçok defa, ‘Kararı uygulayın" çağrısı yaptım. Meclis Grubumuz, soru önergeleri verdi. Tüm bu süreçte, iktidardan da ortağından da ses çıkmadı. Danıştay kararına rağmen, üç yıldır ortağına, ‘Andımızı okutun" diyemeyenler, şimdi çıkmışlar, Genel Kurul kararından sonra, bu karara isyan ediyormuş gibi yapıyorlar. İbretlik gerçekten… Allah kimseyi böyle yoldan çıkartmasın." 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.