AKŞENER: SAYIN BAŞKAN KOLTUĞA ÇOK ALIŞMAYIN

AKŞENER: SAYIN BAŞKAN KOLTUĞA ÇOK ALIŞMAYIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası BaşkanıŞahap Kavcıoğlu'na, "Sayın Başkan siz siz olun, o koltuğa çok alışmayın. Sayın Erdoğan’da bu zihniyet varken, bu pilav,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası BaşkanıŞahap Kavcıoğlu'na, "Sayın Başkan siz siz olun, o koltuğa çok alışmayın. Sayın Erdoğan’da bu zihniyet varken, bu pilav, daha çok su kaldırır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın'ın sosyal medya hesabından faiz arttırımına ilişkin paylaşımlar yapması nedeniyle Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu uyararak "Ayasofya İmamı, Twitter üzerinden ayar verip, hem faiz lobilerine göz dağı verdi hem de Merkez Bankası Başkanlığı’na göz kırptı. Görünen o ki, göreve talip oldu. Listenin birinci sırasına yerleşti" ifadesni kullandı.

"BU PİLAV DAHA ÇOK SU KALDIRIR"

Akşener, şöyle konuştu:

"4 buçuk aylık Merkez Bankası Başkanı’nı yiyen süreçte, bu defa ilginç bir şeyler oldu. Cuma sabahı, iktidara yakın bir gazete başlık atıp, faiz artırımına "Tezgâh" dedi. Aynı günün gecesinde, yeni Başkan gitti, aynı gazetenin yazarı, en yeni Başkan oldu. Vay be… İşe bakar mısınız? Sayın Erdoğan bir zamanlar, "Gazete manşetleriyle bize istikamet çizemezler" diyordun. Şimdi bakıyorum da onlar sabah manşet atıyor, sen akşamına gereğini yapıyorsun. Nereden nereye. Manşetlerle vuruşa vuruşa geliyordunuz, manşetlere eğile eğile gidiyorsunuz. Yolun açık olsun.

Bu vesileyle, çiçeği burnunda Merkez Bankası Başkanı’nı uyarmak istiyorum. Görünen o ki şimdiden o koltuğa yeni talipler var… Hocam dikkatli ol. Baktı ki bu atamalar, verilen ayarlar üzerinden oluyor, faizlerin gidişatını beğenmeyen Ayasofya İmamı, Twitter üzerinden ayar verip, hem faiz lobilerine göz dağı verdi hem de Merkez Bankası Başkanlığı’na göz kırptı. Baktı ki elin yabancısı, ülkesinde yüzde 1-2 faizi zor alırken, burada yüzde 19 veriliyor. Baktı ki; Ekonomist Cumhurbaşkanı, eski bakanlar, milletvekilleri, ekonomi profesörleri, bu işi beceremiyor. O da gerekeni yaptı ve görünen o ki, göreve talip oldu. Listenin birinci sırasına yerleşti. Sayın Başkan siz siz olun, o koltuğa çok alışmayın. Sayın Erdoğan’da bu zihniyet varken, bu pilav, daha çok su kaldırır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.