AKŞENER: “ÖMER’İN YOLUNDA ATATÜRK’ÜN İZİNDEN AYRILMAYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

AKŞENER: “ÖMER’İN YOLUNDA ATATÜRK’ÜN İZİNDEN AYRILMAYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk ve İslam tarihinin önemli simalarına yer verilen bir videoyu sosyal medya hesabında paylaştı. Akşener, “Milletimize...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk ve İslam tarihinin önemli simalarına yer verilen bir videoyu sosyal medya hesabında paylaştı. Akşener, “Milletimize adil ve hür bir yaşam sunmak için Ömer’in yolunda Atatürk’ün izinden ayrılmayacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Meral Akşener, sosyal medya hesabından ilk halife Hz. Ömer, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Atatürk, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Turgut Özal’a yer veriler bir video paylaştı. Akşener, paylaşımına şu notu düştü:

“Milletimize adil ve hür bir yaşam sunmak, memleketimize huzur ve bereket getirmek için çok çalışacağız. Bu kararlılıkla Ömer’in yolunda Atatürk’ün izinden ayrılmayacağımıza söz veriyoruz!”

Akşener’in paylaştığı videoda ise şunlar kaydedildi:

“Tarih boyunca sana kalan mirası bir düşünsene. Kudüs’ü fethettiği halde oradaki Hristiyan ve Yahudilerin haklarını koruyan Ömer’den bahset. Onun yolunda İstanbul’u alan Fatih’le devam et. Şehirden yaşayan Hristiyan ahaliye ‘eman’ verip onları teskin ettiğine şahit et. 5 asır daha ilerle. Şimdi Kurtuluş Savaşı’nı kazanan Atatürk’ü izlet. Hürriyet ve adaletin güneşi olan Cumhuriyet’i ilan ediyor, ‘Adalet mülkün temeli’ diyor, Ömer’den vasiyetle.

Bu hikayede hayal olan ilk boğaz köprüsünü hayata geçiren Demirel’e kulak ver. Binaenaleyh onun eşit hizmet anlayışını herkes sever. Ömer’in yolunu sürer, ‘Adil düzen, müreffeh Türkiye’ der Erbakan. Bunun için çok çalışmak, sanayi planları ortaya koymak, zulme karşı kafa tutmaktı milli olan. Mesela Kıbrıs Harekatı’nda aynı kararlılıkla o dönem Bülent Ecevit’ti başbakan. Namuslu hayatından mütevazı mirasıyla bir lokma bile fazla yemedi devlet malından. Unutma kardeş, Kızıl Elma’yı mutlak adalette arayan Alparslan Türkeş, ülküsü uğrunda sürgün, hapis görse de sözünden hiç dönmez. Ömer’in yolunda umut tükenmez. ‘Türkiye gelişmez’ derken başbakan olan Özallar bitmez. Milletin özgürlüğü ve adil toplum peşinde suikastlara da boyun eğmez.

Biz de Ömer’in adaletli yolunda, Atatürk’ün izinde milletin iyiliği ve refahı, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlüğü için iyi çalışacağımıza söz veriyoruz. Hem de iyi insan sözü.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.