AKŞENER, KONYA'DA EYLEMLERİYLE GÜNDEME GELEN ESNAFI DİNLEDİ: "20 LİRALIK ET ALDIM, YARIM KİLO BİLE DEĞİL"

AKŞENER, KONYA'DA EYLEMLERİYLE GÜNDEME GELEN ESNAFI DİNLEDİ: "20 LİRALIK ET ALDIM, YARIM KİLO BİLE DEĞİL"

Pandemi nedeniyle dükkanlarının geçici olarak kapatılmasını protesto eden Konya’nın Meram ilçesindeki esnaf, sorunlarınıİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e anlattı. Esnaf Akşener’in...

TAMER ARDA ERŞİN – ÜNAL AYDIN

Pandemi nedeniyle dükkanlarının geçici olarak kapatılmasını protesto eden Konya’nın Meram ilçesindeki esnaf, sorunlarınıİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e anlattı. Esnaf Akşener’in “İşleriniz nasıl?” sorusuna “Maalesef” diye zorlukla yanıt vererek, “Et alabiliyor musunuz?” sorusuna ise “20 liralık aldım maalesef, yarım kilo bile değil” diyebildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya’da pandemi nedeniyle dükkanlarının kapatılmasını protesto eden Meram ilçesindeki esnafın sorunlarını dinledi. Fotoğrafçı esnaf Akşener’in “İşler nasıl?” sorusuna “Maalesef” diye yanıt verdi. Esnaf “Çok eskiyiz, ama bayağı zor durumdayız” dedi.

10 KİŞİDEN 4 ‘E DÜŞTÜLER

Esnafın ortağı ise eskiden 10 kişi çalıştıklarını pandemi nedeniyle işçi çıkarmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Şu anda 4 kişi çalışıyor. Şimdi işsizler. Ya iş değiştirdiler ya da işsizler” dedi.

20 LİRALIK KIRMIZI ET

Esnaf kirayıödeyemediklerini vurgulayarak, 10 bin lira kira ödemelerine karşın yardım alamadıklarını dile getirdi. Esnaf ve ortağı evlerinin de kira olduğunu açıkladı. Akşener’in “Et alabiliyor musunuz?” sorusuna esnaf “Alamıyorum” derken, ortağı“Ben 20 liralık aldım. Kırmızı et. 20 liralık aldım maalesef, yarım kilo bile değil” yanıtını verdi.

Esnafın ortağıçocuklarının işsiz olduğunu açıklayarak, Konya’da uyuşturucu probleminden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

“KREDİYİ, KREDİYLE KAPATIYORUZ”

Döner satan esnaf ise, Ramazan’a kadar açıldıklarını söyleyerek, “Ramazan’a kadar iyi de Ramazan’dan sonrası sıkıntılı. Yine kapanacağız. Ortalama 2 şube, 45’e yakın çalışan var. Şimdi ortalama çalışanın yarısı düştü. Krediyi, krediyle kapatıyoruz” dedi.

58 yaşındaki dönerci ise durumlarının vahim olduğunu belirterek, “Bayramda kapatacağız, eve gideceğiz. Bize kısa ödeneği de vermiyorlar. Borçlanıp mecbur yiyeceğiz” diye konuştu. Hataylı olduğunu kaydeden çalışan, “Oradan buraya çalışmaya geldik, bir şey yok” diye konuştu.

Başka bir dönerci de günlük 90 kilo sattıkları dönerin 60 kiloya indiğini aktararak, “Dün bir kongreyi eleştiriyorduk, şu anda burada da yığılma oldu. Burada da virüs bulaşabilir, eleştirdiğimiz şeyler başımıza gelebilir” dedi.

KUYUMCU, ESNAFA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİİSTEDİ

Akşener bir kuyumcuya girdi. Kuyumcu, çok ciddi bir problem yaşamadıklarını ancak kendilerinden alışveriş yapanlarının durumlarının düşüşe geçtiğini belirterek, “(Esnafa) Faizsiz kredi desteği belki sağlanabilir. Faizsiz olmasınıözellikle çizmek gerekiyor. Özellikle Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, faiz kesinlikle kullanılmamalı” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.