AKŞENER: KADINA EL KALDIRANIN KARŞISINA DİKİLMEYİ DEĞİL, 'O SAATTE NE İŞİ VARMIŞ?' VİCDANSIZLIĞINI SEÇTİLER

AKŞENER: KADINA EL KALDIRANIN KARŞISINA DİKİLMEYİ DEĞİL, 'O SAATTE NE İŞİ VARMIŞ?' VİCDANSIZLIĞINI SEÇTİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine "Sözleşmenin gerektirdiği, yasal düzenlemeleri yapıp, uygulanmasını sağlamak...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine "Sözleşmenin gerektirdiği, yasal düzenlemeleri yapıp, uygulanmasını sağlamak yerine birkaç oy uğruna kadınlarımızı, çocuklarımızı ve ailelerimizi feda etmeyi seçtiler" diyerek tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Türkiye'de son bir yılda 304 kadının öldürüldüğüne, ülkenin dört bir yanından şiddet görüntüleri geldiğine dikkat çekerek "Birkaç oy uğruna; çocuklarımızı korumayı değil, 7 yaşındaki kızlarımızı evlendirmeyi seçtiler. Kadına el kaldıranın karşısına dikilmeyi değil, "O saatte ne işi varmış?" vicdansızlığını seçtiler" dedi. 

"KADINLARI VE ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK GİBİ BİR DERTLERİ YOK"

Akşener, şunları söyledi:

"Sırf, çarpık zihniyetli bir azınlığa şirinlik yapacağım diye Türkiye’de, şiddet gören, istismar edilen, tacize, tecavüze uğrayan, kadınların, çocuklarımızın güvenliğini, kutsal aile yapımızı kurban ediyor. İşin özü işte budur. Türkiye’de son bir yılda, 304 kadın öldürüldü. Her gün, ülkemizin dört bir yanından, artık sokak ortalarına kadar taşan, kadına yönelik şiddet görüntüleri geliyor. Çocuklarımız bile, şiddetin, tacizin, tecavüzün mağduru. Boşanmalar çığ gibi artıyor, aile yapımız sarsılıyor ve şiddetin, bundaki payı büyük.

Biz diyoruz ki, "Devlet, kadınları, çocukları, aileyi korumak zorundadır. İstanbul Sözleşmesi, işte tam da bunun için vardır." Onlar ise; Sözleşmenin gerektirdiği, yasal düzenlemeleri yapıp, uygulanmasını sağlamak yerine birkaç oy uğruna kadınlarımızı, çocuklarımızı ve ailelerimizi feda etmeyi seçtiler. Birkaç oy uğruna; çocuklarımızı korumayı değil, 7 yaşındaki kızlarımızı evlendirmeyi seçtiler. Kadına el kaldıranın karşısına dikilmeyi değil, "O saatte ne işi varmış?" vicdansızlığınız seçtiler. Kadının iş hayatında önünü açmayı değil, "Çalışan kadın fuhuşa hazırlanıyor" ahlaksızlığını seçtiler. Çünkü ne kadınları ne çocuklarımızı ne de aile yapımızı korumak gibi bir dertleri yok. Tüm hesapları, iktidarlarını sürdürmek. Tek öncelikleri koltuklarını korumak."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.