AKP'LİÇONKAR, NATO PA SİYASİ KOMİTE BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ

AKP'LİÇONKAR, NATO PA SİYASİ KOMİTE BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ

AKP İstanbul Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, NATO PA Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine...

AKP İstanbul Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, NATO PA Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

AKP İstanbul Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılan NATO PA Sonbahar Genel Kurulu’nda, oybirliği ile Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Oylamada, Komite Başkanlığı görevine ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Üyesi Brendan Boyle seçildi ve görevi Birleşik Krallık Üyesi Sir Menzies Campbell’dan devraldı.

NATO PA Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Raportörü de olan Çonkar’ın, “Irak’ın Geleceği: Güvenlik, İstikrar ve Bölgesel Meseleler” isimli raporu, 19-20 Kasım 2021'de Barselona’da yapılacak NATO PA Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Toplantısı’nda oylanacak.

Çonkar, Siyasi Komite Başkan Yardımcısı olarak seçildiği yeni görevinin, "Türkiye’nin, bölgemizin ve dünyanın güvenliği ile demokratik yönetim konularında daha aktif ve etkin çalışmalar yapmasına imkân sunacağınıümit ettiğini" söyledi ve destekleyen tüm delegelere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.