AKP’Lİ AKBAŞOĞLU, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİİLE İLGİLİ CEHALETTEN KAFA KARIŞTIRIYORLAR”

AKP’Lİ AKBAŞOĞLU, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHİİLE İLGİLİ CEHALETTEN KAFA KARIŞTIRIYORLAR”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile ilgili olarak bazı hukukçu ve akademik çevreler tarafından yapılan eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yanıt verdi. "İstanbul Sözleşmesinin...

İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile ilgili olarak bazı hukukçu ve akademik çevreler tarafından yapılan eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yanıt verdi. "İstanbul Sözleşmesinin feshi ile ilgili ya cehaletten ya da bilinçli bir şekilde kafa karışıklığına sebebiyet verilmekte olduğu görülüyor” diyen Akbaşoğlu, uluslararası sözleşmelere ilişkin fesih yetkisinin gerektiğinde yürütme organı olan Cumhurbaşkanına ait olduğunu savundu.

AKP Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Akbaşoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"İstanbul Sözleşmesinin feshi ile ilgili ya cehaletten ya da bilinçli bir şekilde kafa karışıklığına sebebiyet verilmekte olduğu görülüyor. İşin aslışudur:

Uluslararası bir sözleşmenin onaylanmasının bir kanunla uygun bulunması yetkisi, yasama organı olan TBMM’ye, bu sözleşmeyi onaylama veya gerektiğinde fesih yetkisi  ise yürütme organı olan Cumhurbaşkanına aittir.

İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmesi, hem iç hukukumuza hem de uluslararası hukuka uygundur. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan işlemde, esasa veya usule ilişkin herhangi bir problem bulunmamaktadır" 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.