SANCAKTEPE'DE KUMAR OYNATILAN İŞ YERİNE BASKIN: TOPLAM 66 BİN 731 TL CEZA  (DK)

SANCAKTEPE'DE KUMAR OYNATILAN İŞ YERİNE BASKIN: TOPLAM 66 BİN 731 TL CEZA (DK)

İstanbul Sancaktepe'de ihbar üzerine bir iş yerine yapılan baskında, mekanda bulunan 15 kişinin tamamına sosyal mesafe kurallarına aykırı hareket etmekten, bunlar arasında sanal tombala oynadığı...

İstanbul Sancaktepe'de ihbar üzerine bir iş yerine yapılan baskında, mekanda bulunan 15 kişinin tamamına sosyal mesafe kurallarına aykırı hareket etmekten, bunlar arasında sanal tombala oynadığı tespit edilen 11'ine de ise yasa dışı kumar oynamaktan toplam 66 bin 731 TL idari para cezası uygulandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sancaktepe'de Abdurrahmangazi Mahallesi'nde bulunan bir adreste kumar oynatıldığı yönünde bilgi edinilmesi üzerine, 22 Mart'ta saat 22.40 sıralarında söz konusu adrese operasyon düzenledi. 

Gerçekleştirilen denetimde, içeride sosyal mesafe kurallarına aykırı bir şekilde 15 kişin bulunduğu ve bunlardan 11'inin bilgisayar üzerinden sanal tombala oynadığı tespit edildi. 

Yapılan incelemeler sonucu ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği belirlenen iş yeri İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. İş yerinde bulunan kişilerin tamamına 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince ve kumar oynayan 11 kişiye Kabahatler Kanunu'nun 34. maddesi gereğince olmak üzere toplam 66 bin 731 TL idari para cezası uygulandı. 

Ayrıca iş yeri sahibi Ö.C, N.E. ve B.Ç. isimli şüpheliler hakkında “kumar oynanmasına yer ve imkân sağlama” suçundan adli işlem yapıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.