AKK’DEN İKLİM KRİZİNE KARŞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

AKK’DEN İKLİM KRİZİNE KARŞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Bahçelievler semtinin sokaklarındaki ağaçların iklime uyumu ve dirençli mahalle için öneminin tartışıldığı etkinlikte sokaklardaki ağaçlar da fotoğraflandı.

Ankara Kent Konseyi (AKK), çevre ve iklim konusunda farkındalık yaratmak ve vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde“İklimi Krize Sokmuyor, Sokak Ağaçlarını Koruyoruz”etkinliği düzenledi.

Bahçelievler’de düzenlenen ve Başkent sokaklarındaki ağaç varlığına dikkat çekilmesi hedeflenen etkinliğe; Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilgün Görer Tamer ile davetliler katıldı.

Bahçelievler 46. Sokak, 61. Sokak, 60. Sokak, 59. Sokak, 7. Cadde (Aşkabat), 36. Sokak ve Cengizhan Caddesi güzergâhındaki sokak ağaçlarının iklime uyumu ve dirençli mahalle için önem konusunda farkındalık oluşturulmasına yönelik etkinlikte, bu sokaklardaki ağaçlar da fotoğraflandı.

Projesi kapsamında; AKK Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilgün Görer Tamer ve üyelerin hazırladığı telefon uygulaması ve ağaçlara yerleştirilen karekod da tanıtılarak, ağacın özelliğinin ve ekosisteme ne kadar değer kattığının öğrenilebileceği anlatıldı.

“BAŞKENT SOKAKLARINDAKİ AĞAÇ VARLIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Ankara Kent Konseyi olarak çevre ve iklim değişikliği konusunda farkındalık etkinlikleri düzenlemeye devam ettiklerini belirten Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan, “Ankara Kent Konseyi Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi olarak başlattığımız çalışmalarda kentimizdeki çevre, iklim değişikliğini önlemeye yönelik yaptığımız çalışmalar kapsamında bir başka etkinliğimizdeyiz. Başkent sokaklarındaki ağaç varlığına dikkat çekmek için Bahçelievler’deki 7 sokakta yürüyüş yapacağız”dedi.

Telefon aplikosyonu ile ağaçların özelliklerini öğrenebileceklerini belirten Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nilgün Görer Tamer ise; “Projemizin adı Kapımdaki Doğa Sokak Ağaçları. İklim dirençli yerleşimler için sokak ağaçların önemini anlatmak için bir araya geldik. Sokakta farklı ağaç gruplarını ve kentsel dönüşümlerin bu ağaçlara nasıl etki ettiklerini birlikte anlamaya çalışacağız. Çalışmanın geldiği aşama aslında ağaç envanteri için ölçtüğümüz ağacın özelliklerini değerlendirdiğimiz bir telefon aplikasyonu var. Sokakta yürüyenler, ağacın özelliklerini ve ekosisteme ne kadar değer kattığını bu uygulama ile öğrenebiliyor”diye konuştu.

knmbegmiezo3uzpcqcdw9nsd.jpg

b5noulnymjajgf42u16sdlbx.jpg

iz3qptgxdmsebnlanjefIcsk.jpg

l2javfmrandk5kgewjq1mxyd.jpg

gqkkbvjhfr3wzlax26d09zui.jpg

2gyxxswcganti17kjrhvesmo.jpg

6wqtcvmlle598jqrp3fx1kac.jpg

n5wzquni24ssgtjzu3cy9o86.jpg

umax2bgtx9bn7pf1Ioc5ieu6.jpg

hkxlrq0zg8pqrtv2p1anwyni.jpg

h7pacftxjlnea0rdsw4wizgu.jpg

crvdsjyoxdc0pznboiwa7knq.jpg

yavsjpub3smxzceglglaf5vo.jpg

qh6atlnb5atInbhm1ddspowv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.