AKBAŞOĞLU: KILIÇDAROĞLU’NUN GÖSTERDİĞİ KİRLİ KAVANOZ ERGENE’DEN DEĞİL CHP GENEL MERKEZİ’NDEN GELMİŞE BENZİYOR

AKBAŞOĞLU: KILIÇDAROĞLU’NUN GÖSTERDİĞİ KİRLİ KAVANOZ ERGENE’DEN DEĞİL CHP GENEL MERKEZİ’NDEN GELMİŞE BENZİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dünkü grup toplantısında kürsüye, 'Ergene Nehri’nden alınan kirli suyun olduğu kavanoz' ile çıkarak, “İçebiliyorsanız, buyurun için”şeklinde...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dünkü grup toplantısında kürsüye, "Ergene Nehri’nden alınan kirli suyun olduğu kavanoz" ile çıkarak, “İçebiliyorsanız, buyurun için” şeklinde açıklama yapmasına AKP'den tepki geldi. AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Bu gösterdiği kirli kavanoz Ergene’den değil, CHP Genel Merkezi’nden gelmişe benziyor” dedi.  

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“SİZ YALANCININ BAŞISINIZ”

CHP Genel Başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısındaki “Yalancıdan devlet yöneticisi olur mu” ifadelerine yanıt veren Akbaşoğlu şöyle konuştu:

“Sayın Kılıçdaroğlu, yalancıdan devlet yöneticisi olmaz. Siz yalancının başısınız. Bir söylediğiniz yalanı, bir başka yalanla kapatmaya çalışıyorsunuz. Önce sizin devlet yöneticisi olmanız için yalancılıktan vazgeçmeniz lazım, yalan söylemekten vazgeçmeniz lazım. Yalandan, iftiradan ve kumpas siyasetinden özür dileyip vazgeçmeniz lazım. Çankırımız da milletimiz de Çankırımız üzerinden yapmış olduğunuz tezviratlara, yalanlara, iftiralara özür beklemekte ama siz oralı bile değilsiniz. Bunu kapatmak için de ‘yalancıdan devlet yöneticisi olur mu’ diyorsunuz. Kendi kendinizi tarif eder, kendi kendinizle çelişir vaziyettesiniz. Söylediğinizi kulaklarınız duysun ve ona göre de çeki düzen vererek bu manada milletimizden, kamuoyundan özür dileyin.” 

“CHP GENEL MERKEZİ’NDEN GELMİŞE BENZİYOR”

Kılıçdaroğlu’nun kürsüye Ergene Nehri’nden alınan kirli su dolu kavanoz ile çıkarak, “İçebiliyorsanız, buyurun için” demesine ilişkin de Akbaşoğlu, “Bu gösterdiği kirli kavanoz Ergene’den değil, CHP Genel Merkezi’nden gelmişe benziyor" dedi.

Akbaşoğlu konuşmasınışöyle sürdürdü:

"Çünkü sizin ileri biyolojik arıtma tesisini iptal ederek, temel atmama törenini arıtma tesisini yapmamayla ilgili temel atmama törenini ortaya koymanız aslında nasıl bir müsilajlı zihniyete sahip olduğunuzun en büyük delilidir. Bu nedenle sizin milletimizden bir başka boyutu itibariyle özür borcunuz var. Belediye başkanlarınıza gerekli talimatı vererek, bu yanlıştan, müsilajın sebebi olan arıtma tesislerini doğru dürüst çalıştırmama ve ileri biyolojik arıtma tesisini iptal etme girişimlerini önlemeniz ve bunlardan vazgeçirmeniz gerekirken hala algıyla olguyu karıştırıp kendinize göre yalan siyaseti, algı siyaseti peşindesiniz” dedi.

“CHP’NİN İÇİNE HDP, İYİ PARTİ’NİN  İÇİNE CHP KAÇMIŞ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugünkü grup toplantısındaki, “Aşı tedariği ise bu dönemin en büyük fiyaskosu oldu” sözlerine de yanıt veren Akbaşoğlu şöyle dedi:

"Çok yazık, belki sadece ‘iyi’ ismi kalıyor Sayın Akşener. Sadece partinizin ismi ‘iyi.’ Söyledikleriniz yaptıklarınız o kadar kötü ki. Hakikaten dün itibariyle 1 milyon 250 bine yaklaşan bir aşılamayı gerçekleştiren, bugün itibariyle günlük randevu sistemiyle bugün randevu alıp bugün aşılamayı getiren seyyar aşılama merkezleriyle, organize sanayi bölgelerine, milletimizin ayağına giderek hizmet sunan fedakar sağlık ordumuza ve süreci yöneten Sağlık Bakanlığı’mıza, hükümetimize yönelik saldırılar, herhalde bu başarının hazımsızlığıdır. CHP’nin içine HDP kaçmış. İYİ Parti’nin içine de CHP kaçmış. Hepsi aynı söylem birliği içinde hizalanma söz konusu. Kendilerine gereken vazife gereğince bir siyasi yol alma söz konusu.” 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.