AİLE BAKANI SELÇUK: MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SIFIR TOLERANS İLE ÇALIŞIYORUZ

AİLE BAKANI SELÇUK: MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SIFIR TOLERANS İLE ÇALIŞIYORUZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye’de kadın haklarını korumaya devam ettiklerin söyleyerek, “Milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde kadına yönelik...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye’de kadın haklarını korumaya devam ettiklerin söyleyerek, “Milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde kadına yönelik şiddete ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun 65. oturumu kapsamında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen “Pandemi Perspektifinden: Türkiye'de Kadınların Yeni Normali” başlıklı etkinliğe katıldı. Etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, KADEM Yöneticisi Sümeyye Erdoğan Bayraktar da yer aldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi tartışılırken Bakan Selçuk’tan dikkat çekici bir değerlendirme geldi. Selçuk, Türkiye'de kadın haklarının teminatının Anayasa ve ulusal mevzuat olduğunu belirterek, “Ortaya çıkan ihtiyaçlara göre, yeni düzenlemeleri uygulamak için güçlü ve dinamik bir yasal zemine sahibiz. Bu nedenle, milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde kadına yönelik şiddete ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.