YARALI CARETTA CARETTA'YI ADANA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KURTARDI

YARALI CARETTA CARETTA'YI ADANA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ KURTARDI

Adana’nın Karataş ilçesi Harbiş sahilinde, vücuduna barikat iğneleri saplanarak yaralanmış halde bulunan Caretta Caretta, Adana Büyükşehir Belediyesi su altı ekiplerinin müdahalesi ile kurtarılarak...

Adana’nın Karataş ilçesi Harbiş sahilinde, vücuduna barikat iğneleri saplanarak yaralanmış halde bulunan Caretta Caretta, Adana Büyükşehir Belediyesi su altı ekiplerinin müdahalesi ile kurtarılarak doğaya bırakıldı.

Harbiş sahilinde kıyıya vuran yaralı Caretta Caretta’yı fark eden Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Denizcilik ve İç Su Hizmetler Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

DOĞRU MÜDAHALE İÇİN VETERİNER HEKİMLER ARANDI

Bölgeye su altı ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Adana Büyükşehir Belediyesi su altı ekipleri, yetişkin dişi Caretta Caretta’nın bedenine iki adet barikat iğnesi saplandığını belirledi. Caretta Caretta’ya doğru müdahale etmek için Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimlerini görüntülü arayarak yardım alan ekipler, yaralı hayvanın üzerindeki barikat iğnelerini çıkardı.

BALIKÇILARA VE VATANDAŞA DİKKATLİ OLMALARI KONUSUNDA UYARI

Müdahalenin ardından hayvanın sakinleşmesini ve dinlemesini bekleyen ekipler daha sonra Caretta Caretta’yı dalganın az olduğu bölgeye bıraktı. Denize giren vatandaşların ve deniz canlıların sağlığı için balıkçıları duyarlı olmaya çağıran ekipler, atıl durumda bulunan, kopmuş, parçalanmış misinaların ucundaki iğnelerin suya atılmaması yönünde de uyarıda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.