ADANALI SOĞAN ÜRETİCİLERİ, DESTEK BEKLİYOR

ADANALI SOĞAN ÜRETİCİLERİ, DESTEK BEKLİYOR

Adana’da Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Mehmet Akın Doğan, soğanın alıcı bulamadığı için para etmediğini, buna rağmen tarlalarını sürmeye başlayan üreticilerin destek beklediğini...

ALİ GÜRELİ

Adana’da Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Mehmet Akın Doğan, soğanın alıcı bulamadığı için para etmediğini, buna rağmen tarlalarını sürmeye başlayan üreticilerin destek beklediğini bildirdi. 

Soğan üreticilerinin emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çeken Doğan, alıcı olmadığı için ürünlerin elde kaldığını söyledi.Bu yıl, pandemi tedbirleri sebebiyle soğana talebin azaldığına dikkat çeken Doğan, "İhracatın durması, otel ve iş yerlerinin hizmet kapasitelerinin düşmesiyle soğana olan talep azaldı. Maalesef ürünümüz bu yıl para etmiyor. Birikimini tarlasındaki soğanı yetiştirmek için harcayan çiftçilerimiz, özellikle 17 günlük kapanma sürecinde ürünlerini hiç satamadı" dedi.

“ACİLEN DESTEK PAKETİ OLUŞTURULMALI”

Soğan ürütecilerine yönelik, acilen bir tedbir paketi beklediklerini belirten Doğan, daha sonra şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Bir karış toprağı bile ekin, boş bırakmayın" diyerek çiftçilere destek olunacağı mesajı vermişti. Yüreğir Ziraat Odası olarak acilen çiftçilerimiz için destek paketi oluşturulması ve soyaya, pamuğa, ayçiçeğine verilen prim desteğinin soğana da verilmesi gerekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından İç Anadolu’daki üreticilerden alındığı gibi bölgemizden de soğan alınmalı, çiftçilerimiz bu sayede biraz da olsa rahatlatılmalıdır. Bu konuda destek bekliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.