Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Aya Yayılan Cumhuriyet Kutlamaları Sürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Aya Yayılan Cumhuriyet Kutlamaları Sürüyor

Başkan Zeydan Karalar, “Cumhuriyetin değerini bilerek,daha güzel günlere birlikte yürüyeceğiz.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. KuruluşYıldönümünü; konserler, yürüyüşler, spor turnuvaları, çocuk şenlikleri,sergiler, kadın buluşmaları, tiyatro oyunları, konferanslar ve çeşitlietkinliklerle kutluyor, Cumhuriyetin önemine vurgu yapıyor. 16 Ekim’de başlayanetkinlikler, 17 Kasım tarihine kadar devam edecek.

100. Yıl Cumhuriyet Konserlerine, Kozan ilçesindeki Kıraçkonserinin ardından, Seyhan ilçesi Güney Yıldızı Stadı’nda Pinhani konseriyledevam edildi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SeyhanBelediye Başkanı Akif Kemal Akay, siyasiler ve Adanalıların katıldığı konserdeCumhuriyet coşkusu üst seviyedeydi. Adanalıların Zeydan Karalar’a yoğun ilgi vesevgi gösterdiği konser öncesinde halka hitap eden Başkan Zeydan Karalar, TürkiyeCumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Kimsesizlerinkimsesi’ olan Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini, Cumhuriyette fırsateşitliği olduğunu, devlet okullarında okuyan çocukların en yüksek mevkilerekadar yükselebildiğini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, “Cumhuriyet böyle bir rejimdir. Dahagüzel günlere birlikte yürüyeceğiz. Bugün Türkiye’nin çevresindeki birçoknoktada savaş, ölüm ve kan var. Filistin’de yaşanan acıları görüyoruz. Başkayerlerde de savaşlar var ama biz Türkiye’de Cumhuriyetimiz sayesinde barışiçinde yaşıyoruz” dedi.

 

 

Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yılı kutlamalarına devamedeceklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, hemşehrilerinin CumhuriyetBayramı’nı kutladı.

Daha sonra Pinhani konser verdi. Cumhuriyet kutlamalarına katılanAdanalılar hem Cumhuriyet coşkusunu yaşadı hem de Pinhani şarkılarıyla güzelbir gece geçirdi.

uo1wvd93fafnIyygebrhzs2a.jpg

a9tutzxdcpwd6u085ebjxi4a.jpg

gcky1qz3na06cijbtwhlwfz8.jpg

rqmgutj5nzdlcolI2ant1vsy.jpg

azIrckgnfpyjbivj92x3erk0.jpg

pnqoIkcny4wzjbx8tcehuf79.jpg

7upyctq6chyb4rnIl5wosheq.jpg

tvafxpbu036ugll8rvx2ocmq.jpg

gmfd9lla7v6musbdisj5wqte.jpg

fks5cumxpsfhtq1onzlhevp3.jpg

1ss2ahhtm3fxjg4u8gzkwipw.jpg

xqphibc4aqwklhutj0xyz2oj.jpg

sg2swveu1wnfg3jhl4roizyy.jpg

uhifslvwfcs4typ3oqzIdrbb.jpg

n7zt1o4I3wvrqmjr25ag8gui.jpg

nfipvsdhbgpy9qtkmljyguxs.jpg

74hxkfwb8ywzmqbvu6ot02ec.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.