ABB ŞEHİR TİYATROLARI VE GENÇLİK PARKI KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENİYOR

ABB ŞEHİR TİYATROLARI VE GENÇLİK PARKI KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENİYOR

Yeni kültür sanat sezonuna kadar tamamlanması hedeflenen yenileme çalışmalarının ardından tesis, Başkentli sanatseverlerin gözdesi hâline gelecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan ABB Şehir Tiyatroları ve Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde tadilat ve yenileme çalışmalarına başladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının yeni kültür sanat sezonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

GENÇLİK PARKI KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENİYOR

Başkent tarihinin en önemli noktalarından olan Ulus’ta bulunan ve kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde yenileme çalışmaları devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri; Cumhuriyet tarihinin ilk kentsel parklarından biri olan Gençlik Parkı içerisinde bulunan Kültür Merkezi binasında yenileme çalışmalarının startını verdi. Çalışmalar kapsamında; binanın giriş kapıları yenilenecek, ana salonun tüm koltukları sökülerek çelik profiller ile kademeli oturma düzeni sağlanacak, tüm ıslak hacimler tüm malzeme, ekipman ve kaplamaları sökülecek ve binanın çatısı yenilecek.

SANATSEVERLER İÇİN YENİ VE MODERN BİR TİYATRO BİNASI

Sanatseverleri birbirinden güzel oyunlarla buluşturan ABB Şehir Tiyatroları binasında da yenileme çalışması başlatıldı.

Söz konusu proje kapsamında; tiyatro binası giriş kapıları, giriş bölümü yanlarında yer alan ofisler, güvenlik ve bilet satış bankoları,bina salon sahnesi, deforme olmuş ahşap zemin kaplamaları, bina sanatçı, kulis ve prova odalarında zemin ve duvar kaplamaları yenilenecek. Salon aydınlatma, ses ve ışık sistemi yenilenerek, fonksiyonel hâle getirilecek.

Kent tarihinde önemli bir yere sahip olan Gençlik Parkı Kültür Merkezi ve Şehir Tiyatroları’ndaki çalışmalarının Eylül 2023’te tamamlanması planlanıyor.

“YENİ TİYATRO SEZONUNA YETİŞTİRECEĞİZ”

ABB olarak Ankara’yı kültür ve sanatın merkezi yapmak istediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtenFen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şefi Latif Yeşil, çalışmaların sürdüğü ABB Şehir Tiyatroları ve Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak, Gençlik Parkı Kültür Merkezi ve Şehir Tiyatroları’nda kapsamlı tadilat çalışmalarına başladık. Burada sanatçıların kullandığı kulis ve prova odalarında kapsamlı bir yenileme çalışmamız var. Bilet gişeleri kısmını da modernize ediyoruz. Çalışmalarımızı tamamlayıp merkezleri yeni tiyatro sezonuna yetiştireceğiz.”

mskjswldp8250zgtfodrnbam.jpg

4o9mhx5blsx6dgikfnIeyc18.jpg

y8qmlcxmpznuoojrfyhnubsI.jpg

d5vjyzmukn9uobthqfgamri3.jpg

grm6q3dxconwbzyrwtlayv2l.jpg

cupkbe81v62m3hpclfzskd0w.jpg

j1lkh7yyiquszgaf6b49ukwx.jpg

4kwfgcfkdx2vpns6igtlyaIr.jpg

ujenzd5plhtnuggmvye7v8ji.jpg

ekqntyldjzbencg6yIrbhuaz.jpg

zjlzebkhctyxsigthbydugrm.jpg

rutgdce6knbxnzsy07mutaw2.jpg

nuqoccryx1zpi5hmnuxjas6b.jpg

p41xn05odp3dzuiawnctf6ve.jpg

pm6dzkyawx1cavkpuxee9nj2.jpg

llurmq5xjjatw9retzpv4ksd.jpg

ltjg0pwvbaqtvhrIlcoorz4u.jpg

wuhzglxbkpf5zdyes43hgy9a.jpg

eqkjroypuxvvdi6lxbsgambh.jpg

dwqlzbjvx19ys0y4ngnaakbc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.