ABB’NİN KONSERVATUVAR VE GÜZEL SANATLAR HAZIRLIK KURSLARI AÇILDI

ABB’NİN KONSERVATUVAR VE GÜZEL SANATLAR HAZIRLIK KURSLARI AÇILDI

Tamamen ücretsiz olacak hazırlık kurslarının açılışında iseBaşkent Üniversitesi sanatçılarından Başak Tatar, Berkcan Akıncı ve Gülüm Ötenel,mini bir konser gerçekleştirdi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği amacıyla yeni projelerini hayata geçirirken kenti sanat ve sanatçının da başkenti yapma yolundaki çalışmalarını da sürdürüyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Osmanlı Aile Yaşam Merkezi bünyesinde“Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları”vermeye başladı. İlk başvuruların 1-18 Ocak 2023 tarihleri arasında alınmasının ardından ön elemeyi de geçen adayların kesin kayıt işlemleri de başladı.

 

AÇILIŞ KONSERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi’ndeücretsizkursların ilk dersinden önce iseBaşkent Üniversitesi sanatçılarından Başak Tatar, Berkcan Akıncı ve Gülüm Ötenel tarafından mini bir konser gerçekleştirildi.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serkan Yorgancılar, konser öncesi şunları söyledi:“Osmanlı Aile Yaşam Merkezi’mizde bugün bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez konservatuar ve güzel sanatlara hazırlık kursuna başlıyoruz. Müzik, bağlama, gitar, piyano, keman, resim-heykel ve seramik bölümlerinde 200 öğrencimiz bu kurslara katılacak ve bir yıl boyunca hazırlık kursları alacaklar.”

 

TOPLAM 200 ÖĞRENCİ KURSTAN YARARLANACAK

Kurslara kayıt yaptıran toplam 200 öğrenci; enstrüman alanında piyano, gitar, keman ve bağlama; görsel sanatlar alanında ise resim-heykel, seramik, grafik tasarımı, iç mimarlık ve moda tasarımı alanlarında uzman eğitmenler tarafından eğitim alacak.Haftada 3 gün ve onar kişilik sınıflarda verilecek kurslardan; enstrüman alanında 12-24 yaş, görsel sanatlar alanında ise 12-18 yaş aralığındaki gençler kurstan yararlanabilecek.

onydhiude13fj0yajtbno6f4.jpg

a2htljjqmzuxngnbhk0Ibdip.jpg

6hgcbrzkb34rw7tdxsn1fovy.jpg

nwzbrmdpd04ilyqh29j17x83.jpg

ctrb0dxujr26eho5usIaw4d3.jpg

5duohyzajws39mbnwp6qcckk.jpg

4o9yvfhjrtcdftox7wuihwz8.jpg

xb2equrl7msk0tv4jcc6xs5n.jpg

fkaeudgcn0rlv1thpdz8wmsI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.