ABB’NİN HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ SÜRÜYOR

ABB’NİN HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ SÜRÜYOR

Polatlı Ziraat Odasında teorik eğitimi alan yetiştiricilere daha sonra Tatlıkuyu Mahallesi’nde uygulamalı eğitim verildi.

 

Başkentte tarımı ve hayvancılığı destekleyen projeleri bir bir hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, üretici ve yetiştiriciyi bilinçlendiren eğitimlerine de hız kesmeden devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine“Koyunculuk Eğitimi”başladı. İlçe bazlı devam edecek eğitimlerde Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Dr. Serdar Sızmaz tarafından yetiştiricilere;kullanılan yemin hangi yöntemlerle hazırlanması gerektiğinden yem içeriğinin nasıl olması gerektiğine, dışkı muayenesinden yem karmalarının püf noktalarına, hayvanların tırnak bakımından ayak yaralanmalarına kadar birçok konuda teorik ve pratik eğitim veriliyor.

 

“AMACIMIZ ANKARALI ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEK”

Eğitim programında konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şunları söyledi:

“ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak kırsala, üreticilere verdiğimiz destekleri devam ettirmeye gayret ediyoruz. Son dönemde başlattığımız mazot desteğimiz var. Devamında tohum desteklerimiz tekrar başlayacak. Amacımız Ankaralı üreticilerimizin üretime devam etmesini sağlamak ve yaşadığımız ekonomik krizde sizlere bir nebze de olsa destek olabilmek. Eğitimlerimiz devam edecek.”

Tüzün, konuşmasının ardından 2 yıldır devam eden eğitimler içinHayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Dr. Serdar Sızmaz’a teşekkür plaketi takdim etti.

enxbspyfovu3jth1jg2lburm.jpg

mkqnexkpdbanoa3gr5vcuuws.jpg

vjt3umaatgnvl2rz1pwghexk.jpg

0nvrlzexgbIgrcthxwqbmq5d.jpg

x49bnomq5f86vejfpairroul.jpg

xjpdp46zgocfug7yjvct1yuq.jpg

8przcmhthwjIca5n2el3ys6r.jpg

v7md4e30suyalqw9ryxqgw1p.jpg

awaojmdwb0dx6ggxqknrvpzs.jpg

npevbacemlt5urfzt8mjzgdg.jpg

u1kIhpys9ltwfw8jouz2vn7x.jpg

rcaf0eue4ilyhobumfgvdmks.jpg

dk4cmyg5b0wztIn61q87amxd.jpg

vtcImbosbhr1twlgglxzme0q.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.