ABB KÜLTÜR ELÇİLERİ PROGRAMI İLE ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

ABB KÜLTÜR ELÇİLERİ PROGRAMI İLE ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Program kapsamında Batıkent Haydar Aliyev Ortaokulu öğrencileri Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni gezdi. Deneyim ve eğitim alanındaki atölyelere de katılan çocuklara “kültür elçisi” sertifikası verildi.

Tarihi ve kültürel değerleri tanıtmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak için mesai harcayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Miras Kültür Elçileri Programı’nın altıncısını düzenledi.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ile Tohumluk Vakfı iş birliğiyle yapılan geziye bu kez Batıkent Haydar Aliyev Ortaokul öğrencileri katıldı.

Program kapsamında çocuklar ilk olarak; ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir rehberliğinde Ankara Kalesi, Aslanhane Cami gezerken arkeolojik, mimari ve coğrafi konular hakkında bilgilendirildi.

ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir, “Bu etkinliği yaparken amacımız, çocuklarımızın Ankara’nın kültürel miraslarını öğrenmeleri. Kültürel mirasımızın korunması için ileride bir çaba içerisine girmeleri. Bütün amacımız bu” diye konuştu.

MİNİKLER KİLDEN TABLET YAPIP, SİKKE BASIMINI ÖĞRENDİ

Daha sonrasında Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde bulunan Deneyim ve Eğitim Alanı’nda çocuklar kilden tablet yapımını ve sikke basımıyla ilgili eğitim aldılar. Eğitimin ardından çocuklara “kültür elçisi” sertifikası verildi.

Geziler hakkında konuşan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise “Bu gezimizde deneyim alanlarımıza bir yenisini daha ekledik. Ankara’nın tarihi evleri, hanları yanı sıra Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Türkiye’de ilk diyebileceğimiz görme engelli deneyim ve eğitim alanımızda çocuklarımızı çalıştırdık. Burada kil tablet ve eski para basımını öğrendiler” dedi.

Geziye katılıp tarihi eğlenerek öğrenen öğrenciler ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-İpek Kol: “Çok güzel bir gezi oldu. Daha önce gelmiştim ama bu kez bu kadar çok anlatan olmamıştı. Yine çok eğlendim. Eski dönemde yaşayan insanların yaşamını öğrendim. Herkese bu gezilere katılmalarını öneririm.”

-Zeynep Nur Yılmaz: “Tarihi seviyorum. Yine bilmediğim veya unuttuğum bilgileri öğrendim. Çok güzeldi. Çok eğlenceliydi. Gerçekten herkesin burayı gezmesi gerekiyor.”

-Aybüke Özdemir: “Daha önce hiç gelmemiştim, ilk kez geldim. Çok beğendim, çok güzel anlattılar ve yapılan etkinlikleri çok sevdim. Kilden tablet yaptım, eski paranın basımını öğrendim. Çok teşekkür ederim.”

35p7qj0ce8mgtlkhhqb9fx1o.jpg

4weefltvv5hIgpanrbr8kmct.jpg

dwsfi8njagcvo7mrlhtI6opu.jpg

mdoefxvazk9tvunsu2ry0gjm.jpg

tsp6fcqhqb8tvedhbj7zyjdl.jpg

597qrhw2qiotrmgmbybfg1la.jpg

6ggpwtkjccInwx7p2qkubosf.jpg

ud3thk0zfvjkcjIbbqrqx9lx.jpg

4013toavr2hz9ugjikpvxycc.jpg

jeh5ajocottfbydurd70xabq.jpg

f8qxtabe9mqngxnja3oykmbt.jpg

rs0zvlyowgnpsacb7dj92yx3.jpg

nvjhuelr7ycv6lku2aqbcfrx.jpg

crmuat1ouif0cxkele9sjbdz.jpg

js7kdfovyl1whxgctxqem8uz.jpg

ndhfdkp9wyjqfm4emve5xyz8.jpg

0mdrjbw6klycIhy1w5f374qp.jpg

xsy9pnkkb6sih8gzx1fduajz.jpg

kp0kse5hv8bmfgzirgpx163o.jpg

royxhlsjn4hutqaiqvIf6dko.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.