ABB İLBER ORTAYLI’YI BAŞKENTLİ GENÇLERLE BULUŞTURDU

ABB İLBER ORTAYLI’YI BAŞKENTLİ GENÇLERLE BULUŞTURDU

CerModern’de düzenlenen söyleşide Ortaylı, ülke ekonomisinden beyin göçüne kadar birçok konuda Başkentli gençlere tavsiyelerde bulundu. Sahneye çıkarak Ortaylı’ya teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, “Sizin tecrübelerinizden ders alacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen‘Gençlerle Baş Başa’programına ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ev sahipliğinde CerModern Açık Hava Terası’nda gerçekleştirilen‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?’ isimli söyleşiye Başkentliler yoğun ilgi gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Başkentli gençlere nasihatlerde bulunan İlber Ortaylı’ya sahneye çıkarak teşekkür etti.

ORTAYLI: “ANKARA’DA YÜKSEK TAHSİL YAPMAK BİR İMTİYAZDIR”

CerModern Açık Hava Terası’nı tamamen dolduran binlerce gencin büyük bir bölümü de yoğun ilgi nedeniyle söyleşiyi ayakta izledi.

Türkiye ekonomisinden dış politikaya, beyin göçünden eğitime kadar birçok konuda gençlere tavsiyelerde bulunan Ortaylı, yakın tarihin önemli olaylarına ışık tutan bilgi ve tarihi gerçekleri de izleyicilerle paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları ile ABB TV’den de canlı olarak yayınlanan söyleşide temel eğitimini Ankara’da tamamladığını ve tam bir Ankara meraklısı olduğunu vurgulayan Ortaylı,“Ankara 1894’ten beri iktisadi vaziyeti öbür Anadolu kentlerine göre sanayi kenti olarak gelişme göstermiştir. Bugün de Ankara, Cumhuriyetin bir yaratısı olarak tiyatro, opera, filarmoni orkestrası gibi sahne sanatları gibi hemen hemen hepsinin geliştiği yerdir”diyerek, konuşmasında Başkent’in önemine şu sözlerle dikkat çekti:

“Ankara Üniversite branşları itibarıyla da akademi şehridir, sanat şehridir. Bundan istifade edeceğinizi umarım. Bizim nesil için bu bir imtiyazdı. İstanbul’da yoktu bu. İstanbul’da öyle kolayca opera, bale gibi yer bulamazdın. İnsanların klasik tiyatroyu, dünya tiyatrosunu öğrenmesi çok zordu. 1960’lı yılların Ankaralıları sahneden ve orkestradan anlarlar. Ankara’nın kurumları, kütüphaneleri her zaman daha mükemmeldi. Bugün de böyledir. Bunu bilin. Seçtiğiniz şehir sizin açınızdan sevseniz de sevmeseniz de bir şanstır. Bunu bilmeniz lazım, yani imtiyazlısınız. Burada yüksek tahsil yapmak sizin için bir imtiyazdır. İleride bunu hissedeceksiniz.”

YAVAŞ: “TECRÜBELERİNİZDEN DERS ALACAĞIZ”

Gençlerin alkışları arasında sahneye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan övgüyle bahseden Ortaylı,“Aramıza katıldığınız için şeref duyduk. Sağ olunuz. Emirlerinizi her zaman yerine getiririz. Çünkü bu şehrin yöneticisi bizim de efendimiz”derken, Yavaş da düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Hocam estağfurullah, biz sizlerin eline su dökemeyiz. Sizler yol göstereceksiniz ki biz de tecrübelerinizden ders alacağız. Emek verdiniz buraya kadar geldiniz. Gençlerimiz ilgi duymasa, onları buraya hiç kimse getiremez. Sayenizde geldiler, çok teşekkür ediyorum.”

İlber Ortaylı’nın söyleşisini dinlemeye gelen Başkentli gençler ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Ebru Elif Oktay:“Öncelikle Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a bizlere böyle bir fırsat sunduğu için çok teşekkür ederim. İlber Hoca Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlardan bir tanesi. Ben hukuk okuyorum. Kendi alanım olmamasına rağmen İlber Hoca’ya çok ilgi duyuyorum. Bugün burada olmaktan çok mutluyum.”

-Hasan Alişan:“Mansur Başkanı çok beğeniyoruz. Sağ olsun biz gençleri İlber Hoca ile buluşturdu. İlber Hoca Türkiye’nin en iyi tarihçisi bence. Mansur Başkandan önce böyle etkinlikler olmuyordu. Biz gençlere bu tür imkânlar sağladığı için çok teşekkür ederim.”

-Berkay Sarı:“Bir Ankaralı olarak böyle etkinliklerin olmasını ve devamının gelmesini dilerim. Yine böyle etkinlikler olursa hepsine katılmaya çalışacağım. Mansur Başkanı çok seviyorum. Kendisine çok ederim.”

-Murat Görücü:“İlber Ortaylı Hocamızı çok seviyorum. Tarih ve genel kültür konusunda çok bilgili. Bu kadar genç onu dinlemeye, izlemeye, onun görüş ve düşüncelerini öğrenmeye geliyor. Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat etkinliklerine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

-Sultan Beşer:“İlber Hoca hepimizin bildiği, takdir ettiği ve örnek aldığı bir isim. Onun bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak için buradayız. Kendimizi geliştirmemiz ve ülkemize yararlı olabilmemiz açısından hayatımıza güzel etkileri var.”

S8QMiYgk72HtBmUOLcCf36eX..jpeg

W5JaNgXOwBn9cVpF8oxiTuD2..jpeg

gpTrixuIzPV2MZwlEJy4USe8..jpeg

hAf3tCNWIvaF4sdSmPEHgjDo..jpeg

1sFribWmZSIvafk8BUg6CVQH..jpeg

x5Zwqm296Pbigr0YNJUIeBR4..jpeg

0F5KEhMJcm1T9Hqk3bIXO47U..jpeg

T9xrIpS41Ow35lcakEvYFHZm..jpeg

b65Bn4V8qPfvrQ1OdTuHEkJh..jpeg

M5dGmvC3Kqy8SZFNwzkX4bOt..jpeg

IZEjL0BKbVqA3y2DOgUePXak..jpeg

NGhjHe0s8KL4TguOCydUp9zS..jpeg

P6koTd27pZDh5KvVbqIgnzNY..jpeg

4lFtyWf7wCJ6bpHAMkueRUx8..jpeg

tp7o1ic8LzlTvOBkdFm4NDnJ..jpeg

9fKChrubvgYLi8x6VRPIAa0B..jpeg

6oRSQFGzVnUEuNg1Pe0Ca2Wh..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.