AB KOMİSYONU BAŞKANI VON DER LEYEN: "AFGANİSTAN'A YARDIMLARIMIZI 100 MİLYON EURO ARTIRACAĞIZ"

AB KOMİSYONU BAŞKANI VON DER LEYEN: "AFGANİSTAN'A YARDIMLARIMIZI 100 MİLYON EURO ARTIRACAĞIZ"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda, "Afganistan'a insani yardımlarımızı 100 milyon euro artıracağız"...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda, "Afganistan'a insani yardımlarımızı 100 milyon euro artıracağız" dedi. Von der Leyen, Türkiye ile ilgili de "Türkiye ile ilişkilerimizin farklı boyutlarıüzerinde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Ursula von Der Leyen, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda, geleneksel "Birliğin Durumu" konuşması yaptı. Von Der Leyen, komşularla ilişkiler, AB dışındaki ülkelere yapılan yardımlar, AB'nin geleceği, AB'deki Covid-19 ve aşılama konularına değindi. Von Der Leyen, Covid-19 ile ilgili, AB’deki yetişkinlerin yüzde 70’in üzerinde tam doz aşılandığını açıkladı ve ihtiyacı olan ülkelere aşı yardımı yaptıklarını söyledi. 

"BELARUS, YASADIŞI GÖÇMENLERE İZİN VERİYOR"

Von Der Leyen, Belarus'u, "göçkenlerin AB ülkelerine yasadışı girişine izin vermekle" suçladı ve "Göçü nasıl yöneteceğimize dair ortak bir payda bulamadığımız sürece karşıtlarımız bunu hedef almaya devam edeceklerdir" dedi. 

"AFGANİSTAN'A YARDIMI 100 EURO ARTIRACAĞIZ"

Afganistan'a insani yardımı 100 milyon euro artıracaklarını belirten Von Der Leyen, Afganistan'da yaşananları“acı verici" olarak niteledi. Von Der Leyen, "Bu misyonun bu kadar aniden nasıl sona erebildiği üzerine düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"İHTİYACIMIZ OLAN AVRUPA SAVUNMA BİRLİĞİDİR"

Von Der Leyen, AB'nin savunma konusunda kapasitesini artırması gerektiğini vurguladı ve "İhtiyacımız olan, Avrupa Savunma Birliği'dir" dedi. Von Der Leyen, 2022 yılı başında Fransa'nın dönem başkanlığını devralmasının ardından Birliğin "Avrupa savunması" konulu bir zirve düzenleyeceğini de duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.