7. BEYLİKDÜZÜ RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

7. BEYLİKDÜZÜ RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen Resim Çalıştayı, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Belediye Başkanı Mehmet...

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen Resim Çalıştayı, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ilk fırça darbesini atmasıyla başlayan çalıştayın felsefesi, “Sanat Bugüne Nefes Yarına Umuttur” oldu. 29 Ekim tarihine kadar devam edecek çalıştayda ortaya çıkacak eserler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda BAKSM’de düzenlenecek sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından “Sanat Bugüne Nefes Yarına Umuttur” felsefesiyle düzenlenen 7. Beylikdüzü Resim Çalıştayı başladı.

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde birbirinden değerli sanatçıların yer aldığıçalıştayın açılış törenine, Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Çalık’ın ilk fırça darbesiyle başlayan çalıştayda 10 günlük çalışma süresinin ardından ortaya çıkan eserler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda BAKSM’de düzenlenecek sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

“BİR KENTİN HAYATINA KÜLTÜR VE SANAT GİRDİĞİ TAKDİRDE O KENT ŞEKİLLENİYOR”

Çalıştayın açılış konuşmasında sanatçılarla iç içe olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Çalık, “7'ncisini düzenlemekte olduğumuz Resim Çalıştayı’na katılan yedi sanatçımıza vermiş oldukları emekler için şimdiden yürekten teşekkür ediyorum. Bir kentin hayatına kültür ve sanat girdiği takdirde o kent şekilleniyor ve değer buluyor. Mustafa Kemal Atatürk sanatçıya verdiği değeri ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur’ sözüyle açıkça ortaya koymuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin daha iyi bir noktaya gelmesi adına herkes bulunduğu noktada daha iyi şeyler yaparsa inanın bu memleketin her noktasında çok güzel işler olur” dedi.

29 EKİM’DE KAPANIŞ TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞECEK

18-29 Ekim tarihleri arasında, Erhan Lanpir, Alpagut Ayberk, Turgut Akarsu, Hakan Bayer, Esra Nurçin Kara, Mehmet Yıldırım ve Hasan Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşecek çalıştayın onur konuğu ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan oldu.

Resim Çalıştayı kapsamında ayrıca 22 Ekim Cuma günü usta sanatçı Etem Çalışkan’ın Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan Galeri Bedri Rahmi Salonu'nda, Atatürk eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı da gerçekleşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.