400 KİLOGRAM ATIK PİL GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

400 KİLOGRAM ATIK PİL GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Beylikdüzü Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğiyle "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı. Öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve daha temiz bir çevreye kavuşma hedefiyle hayata geçirilen projede, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullara atık pil toplama kutuları teslim edildi. Toplam 400 kilogram atık pilin geri dönüşüme kazandırıldığı kampanyanın sonunda ise en çok atık toplayan okul ödüllendirildi.

Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğiyle "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki eğitim kurumlarına atık pil toplama kutuları teslim edildi. Hem öğrenciler hem de velilerin destek verdiği projede toplam 400 kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Dereceye giren okulların ödüllendirildiği kampanyanın sonunda ise en çok atık toplayan Beylikdüzü Yakuplu İlkokulu 2-B sınıfı öğrencilerine hediyeler verildi.  

"Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz"

Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ersin Temel, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımıza atık pil toplama kutularımızı teslim ettik. Atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimiz ve velilerimiz çevremizi de korudular. Unutmamalıyız ki atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için Beylikdüzü Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ol8ZTywF7Q5RGjNxIfO4kSdL..jpeg

cPoFXi78aw9kq3QNBjzmnxJK..jpeg

2NYDsHVleZ6QLRK7k4tb3aWm..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.