320 Kadın Daha Ekonomik Özgürlüğüne Kavuştu

320 Kadın Daha Ekonomik Özgürlüğüne Kavuştu

Kadınların ekonomik ve sosyal haklardan eşit bir şekildefaydalanabilmeleri için desteklerini sürdüren Esenyurt Belediyesi, 8 Mart DünyaEmekçi Kadınlar Günü’ne özel istihdam fuarı düzenledi. İstanbul’dan 32 ayrıfirmanın katıldığı fuarda yüzlerce kadın farklı iş alanlarında görüşme yapmafırsatı bularak, yeteneklerine uygun alanlarda istihdam edildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Esenyurt’ta 320 kadın dahaekonomik özgürlüğüne kavuştu. Kadınların daha fazla iş hayatına katılması içindesteklerini sürdüren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçedekikadınlara özel istihdam fuarı düzenledi. Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi(ESBİM) aracılığıyla Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuara 32 ayrı firmave yüzlerce kadın katıldı. Firmalarla tek tek görüşme yapan kadınlarkendilerine en uygun işte istihdam edilme fırsatı yakaladı. Gün boyu sürenmülakatlarda toplam 320 kadının iş sahibi olurken, katılan firmalara da “KadınDostu Firma” sertifikaları verildi.

“Karanfil veMor Renklerle Karşıladık”

Her alanda kadınları destekleyeceklerini vurgulayan YerelHizmetler Müdürü Murat Boduroğlu, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınistihdamı gerçekleştiriyoruz. 320 kadın işbaşı yapacak. Kadınların dün olduğugibi bugün de yanındayız. Farkındalık oluşturmak amacıyla onları karanfil vemor renklerle karşıladık. Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurtadına firmalara teşekkür belgesi verdik. İş arayanları ve verenleri buluşturmayadevam edeceğiz” dedi.

“Çok GüzelTercihler Var Burada”

Çalışmalarından dolayı Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür eden Demet Demirtaş,“Kadın istihdamına yönelik çok güzel bir şey oldu. Kadınlar evli, çocukluolunca birçok firma tarafından tercih edilmiyor. Çok güzel tercihler var burada”diye konuştu. Çocuğuyla birlikte mülakata katılan Gülay Çiftçi ise şöylekonuştu: “Çok güzel bir davranış. Bütün kadınların bir anda iş bulmasına çoksevindim. Çocuğumla birlikte geldim, başvurumu yaptım. Belediyemizin çalışmaları,ilgileri hissediliyor.”

shawfngewrc5jlb78v3kbn0d.jpg

3fmsw1qlkxoj8vr6eybwngdt.jpg

ezkugtz1tkin9gyxrfhram7c.jpg

snsltrxgpi1wz0dk4v376lto.jpg

z9fufd5jgnqcazdl7uhqmmeb.jpg

e2xlwbp1dcurihymgnuc8qIa.jpg

mowmsI249evzgl71fkhnqc08.jpg

ihg643fx2r1rtwsvudb5yul9.jpg

br3dbamuyi491vgnnhft5s6x.jpg

tdfjlg0k12rzqeuzckfbcdsr.jpg

gqgcozfIlh0jnuzwyj4qm71r.jpg

lsvcbamfb6eckwvy0dq1eugt.jpg

1m5kc6yli7umf4eahsnc2t0j.jpg

3zlmyulskIfy9rob21fn7a8i.jpg

8jhdlzocuwvet162upwzmsbv.jpg

s7yanm1kypIbxjzm62otaev4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.