25 Yıllık Metruk Bina Yıkıldı

25 Yıllık Metruk Bina Yıkıldı

Çankaya Belediyesi, planlı ve sağlıklı yapılaşma amacıyla ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk ve tehlike arz eden binaları yıkmaya devam ediyor. Arka Topraklık Mahallesi Mahmut Esat Bozkurt Caddesi’nde bulunan 25 yıllık metruk yapı ile tehlike arz eden yapılar uzun süren çalışmalar sonunda yıkıldı.

Çankaya Belediyesi ilçenin sağlıklı yapılaşması konusunda özverili çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın merkezi Çankaya’da sağlıklı kentleşme adımları bir bir atılıyor. Arka Topraklık Mahallesi Mahmut Esat Bozkurt Caddesi’nde, 8162 ada 39-40 parseli üzerinde yaklaşık 25 yıldır boş ve metruk halde bulunan ve 8163 ada 17 parseli üzerinde tehlike arz eden riskli yapılar yaklaşık 3 yıl süren çalışmalar sonucunda yıkıldı. Parsel malikleri ile yapılan uzun görüşmelerin ardından kamulaştırılarak boşaltılan yapılar, zemin etüt çalışmaları göz önüne alınarak yıkıldı.

İlçe sınırları içinde mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşüren yapılar, Çankaya Belediyesi tarafından tespit edilerek yıkım işlemleri çalışmaları başlatılıyor. Kent estetiğini bozan, herhangi bir mühendislik hizmeti almamış gecekondular ile metruk ve terk edilmiş halde bulunan yapıların yıkım işlemleri, hukuki ve idari süreçlerin tamamlanmasının ardından işleme alınıyor ve ivedilikle yıkılıyor.

 

1o9yjczxkg8n7uhlsktm5emx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.