23 Nisan Kutlamaları Büyükelçiliklerin Katılımıyla Devam Ediyor

23 Nisan Kutlamaları Büyükelçiliklerin Katılımıyla Devam Ediyor

Çankaya'da 23 Nisan kutlamaları aralıksız devam ediyor. Cumhuriyetin 100'üncü ve Ulusal Egemenliğin 103'üncü yılı kapsamında, kreş öğrencilerinin yaptığı resim ve seramiklerin sergilendiği "Ülkelerle 23 Nisan Sergisi", çocukların büyükelçiliklerin katılımıyla yaptığı atölye çalışmaları renkli görüntülere sahne oluyor.

Çankayalı çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları devam ediyor. Çankaya Belediyesinin 23 ülke büyükelçiliği ile iş birliği yaptığı 23 Nisan kutlamaları, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde farklı kültürleri bir araya getiriyor. 24-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde her gün farklı ülkelerin büyükelçilikleri çocuklarla kültür alışverişinde bulundukları atölye çalışmaları yapıyor. Çankaya Belediyesi kreşlerinde eğitim alan çocukların şarkı ve ritim performanslarıyla başlayan atölye çalışmalarında, ülkelerin yemekleri, el sanatları gibi örnekleri sergileniyor.

Çankaya'nın minik öğrencileri sergi boyunca her gün katılımcı ülkelerin kültürlerinin yansıtıldığı interaktif sanat atölyelerinde birbirinden güzel eserleri oluşturuyor. Çankaya Belediyesi, Güney Kore, ABD, Belçika, Fransa, Almanya, Romanya, Ukrayna, Arjantin, Hollanda, İspanya, İtalya, Meksika, Çin, Japonya, Şili, Peru, İsveç, Karadağ, Kırgızistan, Filipinler, Endonezya, Paraguay ve Brezilya Büyükelçilerinin temsilcilerini Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen atölyelerde konuk etti. Kreş çocukları, sergi süresince 23 ülkenin kültürlerini yansıtan resim ve seramikleri yaparken, sanat atölyelerindeki oyun ve etkinliklerle sanatla dolu dolu bir hafta geçirdiler.

2qdure5lhjt8shtjzcxoeqgx.jpg

duo2r6gvixwlfcsudb4hcafj.jpg

hvayxp4chatnrlmbfq8x2uzw.jpg

ocas0mlbnc2bqwIkyj3gafgm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.