‘2021 NEFES KREDİSİ’ UYGULAMASI 1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

‘2021 NEFES KREDİSİ’ UYGULAMASI 1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOBİ'lere yönelik 6 ay geri ödemesiz yüzde 17,5 faizli '2021 Nefes Kredisi' uygulamasının 1 Haziran itibariyle başlatılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOBİ'lere yönelik 6 ay geri ödemesiz yüzde 17,5 faizli "2021 Nefes Kredisi" uygulamasının 1 Haziran itibariyle başlatılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla planlanan "2021 Nefes Kredisi" uygulamasının 1 Haziran itibariyle başlatılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, "2021 Nefes Kredisi" uygulaması 10 bankanın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğinde gerçekleştirilecek. 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek uygulama kapsamında, 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

6 AY ÖDEMESİZ

Kredilerde Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak ve faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olacak. İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak. Geri ödemeleri ise 12 eşit taksitte yapılacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.