2. Uluslararası Adana Çocuk Gençlik Bienali başladı

2. Uluslararası Adana Çocuk Gençlik Bienali başladı

Küçük Ellerin Büyük Düşleri yine Adana’da buluşuyor Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olanDüşleyen Çocuklar Derneği önderliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi’nindesteğiyle,  yerel yönetim, kamu-özelkurum ve kuruluşları iş birliği ile 2’incisi düzenlenen Uluslararası AdanaÇocuk Ve Gençlik Bienali başladı.  Bienalkatılımcısı çocuk ve gençler tarafından yapılan sergiler davetlilerin büyükilgisini gördü.

 İKLİM KRİZİ KONUSUDA İŞLENİYOR

Adana Fuar Alanı’nda büyük bir ilgi ve katılımla başlayanBienal, yurtiçi ve yurtdışındaki 4-18 yaş arasındaki tüm çocuk ve gençlereyönelik olarak sürecek. 22 Nisan’a kadar açık olacak bianal boyunca 108 etkinliğingerçekleştirilecek. Katılımcılar tarafından yapılan 650 eserlik bir sergiyi deiçinde barındıran Bienal,  "HiçHavamda Değilim" kavramsal çerçevesinde, iklim krizi konusunu uygunsanatsal ve kültürel içeriğiyle Adana şehir merkezine yayılacak biçimde devamedecek.

ÇOCUKLARA SANATSAL VE KÜLTÜREL BİLİNÇ AŞILANACAK

2.Uluslararası Adana Çocuk ve Gençlik Bienali  sergiler, atölye etkinlikleri, panel vesöyleşi etkinlikleri, sahne etkinlikleri, açık alan vb. etkinliklerle; yerelölçekte geleneksel ve kültürel zenginliği harmanlamayı, evrensel ölçekte çokkültürlülüğü, empati kurmayı, farklı ülke kültürlerini çocukların bakışaçısıyla ve kendilerine özgü ifade biçimleriyle ortaya çıkarmayı, bunlarıbirbirleriyle kaynaştırmayı, bu sayede de çocuklara  sanatsal ve kültürel bilinç kazandırarak eğitimkalitesinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

20 BİN ÇOCUK VE GENCE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Etkinlik önderi Düşleyen Çocuklar Derneği Başkanı RamazanBaltacı ile Başkan  Yardımcısı ve GörselSanatlar Öğretmeni Sibel Büyüköztürk, 2.Uluslararası Adana Çocuk ve GençlikBienalinin; kültürlerle etkileşim ve iletişimin sağlanmasını, ortak sanatsalbir dil oluşturulmasını, çocuk sanatçıların yetiştirilmesi için katkıdabulunmayı; çevreye, canlılara ve topluma duyarlı bireylerin yetiştirilmesi içinçalışmaya uygun sanatsal-kültürel alanlar ve ortamlar oluşturarak, bunlarınsürdürülebilirliğinin sağlanmasını hedeflediğini söylediler.

Bienalde görevli öğretmenlerden,  kapsamında yapılacak etkinliklerde yurtiçi veyurtdışından 59 öğretmen, sanatçı ve akademisyenler eğitmen olarak çocuk vegençlerle farklı çalışmalar yürütecek. Bienalde yapılacak etkinliklerle 20.000çocuk ve gence ulaşılması hedefleniyor.

yQpwmqlvn7OfMg4RaiG3hrF8.jpg

yQpwmqlvn7OfMg4RaiG3hrF8.jpg

yQpwmqlvn7OfMg4RaiG3hrF8.jpg

yQpwmqlvn7OfMg4RaiG3hrF8.jpg

yQpwmqlvn7OfMg4RaiG3hrF8.jpg

yQpwmqlvn7OfMg4RaiG3hrF8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.