150. Kentucky Derby’de zafere Mystik Dan ulaştı

150. Kentucky Derby’de zafere Mystik Dan ulaştı

150. Kentucky Derby’i izlemek için tıklayınız.

2000 metre kum pistteki, Triple Crown’ın ilk ayağını oluşturan Kentucky Derby’de bu yıl 3 yaşlı 18 tay birincilik mücadelesi verdi. :22.97, :46.63, 1.11.31’lik geçiş dereceleriyle birlikte geçilen koşuda viraj üzerinde bariyer dibinden hamlesini yapan Mystik Dan, son metrelerde dışından gelen Sierra Leone ve Forever Young’ın tüm ataklarına başarıyla yanıt vererek zafere uzandı.

150. Kentucky Derby’de ikinciliği Sierra Leone (Gun Runner – Heavenly Love / Malibu Moon) elde ederken, Japon menşeili Forever Young (Real Steel – Forever Darling / Congrats) üçüncü, Catching Freedom (Constitution – Catch My Drift / Pioneerof The Nile) ise dördüncü oldu. Kazanan Mystik Dan için koşunun bitiriş derecesi ise 2.03.34 oldu.

22 Ekim 2023 tarihinde kariyerine Keeneland’de başlayan Mystik Dan, Kentucky Derby zaferiyle birlikte yarış hayatının 7. startında 3. birinciliğine ulaştı. Antrenör Kenneth McPeek ve jokey Brian Hernandez Kentucky Oaks ve Derby dublesi yaparken antrenör McPeek 72 yıl sonra bunu başaran ilk antrenör oldu.

150. Kentucky Oaks’ta kazanan Thorpedo Anna oldu

3 yaşlı dişi taylar için sezonun en önemli yarışlarının başında gelen 150. G1 Kentucky Oaks 3 Mayıs Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece koşuldu. Derby’de olduğu gibi yine Kenneth McPeek’in antrene ettiği Thorpedo Anna (Fast Anna – Sataves / Uncle Mo) jokeyi Brian Joseph Hernandez Jr. ile bu önemli koşuyu kazanmayı başardı.

1800 metre kum pistte gerçekleştirilen koşuda son metrelerdeki güçlü ataklarıyla gelen Just F Y I  (Justify – Star Act / Street Cry) ikinci olurken, Regulatory Risk (Omaha Beach – Walkwithapurpose / Candy Ride) üçüncü, Ways and Means (Practical Joke – Strong Incentive / Warrior’s Reward) ise dördüncü oldu.

Startla birlikte liderliği alan ve birinciliğe ulaşan Thorpedo Anna için koşunun bitiriş derecesi ise 1.50.83 olarak kayıtlara geçti.

150. Kentucky Oaks’u izlemek için tıklayınız.

26 Ekim günü Keeneland’de kariyerine kazanarak başlayan Thorpedo Anna, G1 Kentucky Oaks ile birlikte 5. startında 4. birinciliğine imza attı.
 

xn24fehxh630v5zqgnIqjrgp.jpg

1qtqolwyofwpbfahydxeriv2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.