150 GÜNDE 150 PROJE MARATONUNDA, KÜÇÜKÇEKMECE CENNET MEYDANINA KAVUŞTU

150 GÜNDE 150 PROJE MARATONUNDA, KÜÇÜKÇEKMECE CENNET MEYDANINA KAVUŞTU

04 Ağustos 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükçekmece’de hayata geçirilen “Cennet Meydanı, Zemin Altı Otoparkı, Attilâ İlhan Kütüphanesi” projesinin açılışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. İBB’nin, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında Küçükçekmecelilerle buluşturduğu projenin açılışına İmamoğlu’nun yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, milletvekilleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmamoğlu: İstanbul'u adil, yeşil, mutlu, yaratıcı, üretken bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz

Açılışta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un her ilçesine bütüncül bakarak hizmet sunduklarını ifade ederek, “Bölgesel ihtiyaçları nasıl en iyi biçimde karşılayacağına karar verdiğimiz, bu esnada özellikle bir kısım ihale, tasfiye sorunları yaşadığımız ve en sonunda en doğru biçimde halkımıza kazandırmaya dönük projeleri hayata geçiriyoruz. Ortak aklı hakim kılmasak, yapılan işler yapboza dönüşebiliyor. Tek bir amacımız var bu şehirde yaşayan herkesin hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek. İnsanların mutluluk içinde, umutla geleceğe baktığı şehri var etmek. İstanbul'u adil, yeşil, mutlu, yaratıcı, üretken bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Küçükçekmece’de de bu özelliklere sahip projelerimizi hayata geçiriyoruz. Cennet Meydanı düzenlenmesiyle kolay erişilebilir, güvenli, nefes alma imkânı sunan bir yaşam alanını sizlerle buluşturuyoruz. Daha önce insanların yanından geçmediği kamyon otoparkının bu hale dönüşmesi çok önemli. Tabiatın yeşilini hakim kılarak, yeşil alanlarla burayı daha güçlü hale getirmiş olduk. Kaykay pisti, süs havuzundan oyun alanına, kafeterya alanı, yer altı otoparkı ve Attilâ İlhan'ın ismini taşıyan kütüphanesiyle çocuklarımızın kültür- sanat ve bilgiyle buluştuğu önemli bir sahaya dönüşmüş oldu. Engelli vatandaşlarımızın bu hizmetlerden en doğru şekilde faydalanabildiği bir tasarımla kimlikli bir sahayı Küçükçekmece halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yakın çevreye ulaşım noktasında 421 araçlık otoparkın da iyi bir durak olacağını görüyorum” diye konuştu.

Küçükçekmece’de metro çalışmaları devam ediyor

Küçükçekmece ilçesinden geçen metro hatları hakkında da bilgi veren İmamoğlu, Kirazlı-Halkalı Metro Hattı inşa çalışmalarında müteahhidin sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini belirterek, yeni ihale için çalışmaların sürdüğünü, Ataköy- ikitelli Hattı, Bahçeşehir, Esenyurt Hattı ve Beylikdüzü-Sefaköy Metrosu ile ilçede yer altı projelerinin de sürdüğünü söyledi.

Kemal Çebi: Küçükçekmeceliler hizmeti fazlasıyla hak ediyor

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,  “Sadece bu meydanla ilgili değil özellikle şuan üzerinde bulunduğumuz kentimizin marka değerine yükselmesi ve kent anlayışının daha hızlı bir şekilde yerleşmesi maksadıyla Küçükçekmece’ye olan katkılarından dolayı İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na Küçükçekmece halkı adına teşekkür ederim. Küçükçekmeceliler hizmeti fazlasıyla hak ediyor. Birlikte çalışmaktan İstanbul ve özellikle Küçükçekmece’yi birlikte planlamaktan, kampanya döneminde vatandaşa vermiş olduğumuz sözü yerine getirmekten ve o söze sahip çıkabilmekten çok mutluyuz. Başkanımızdan ne zaman randevu istesek, Küçükçekmece’yi konuşmak üzere ne zaman görüşme talep etsek sağ olsun hep olumlu cevap verdi. Bu benim için gerçekten önemlidir, kıymetlidir. Pazar alanının tamamının meydana sığmayacağı için Cennet Meydan projesinin iptal edilerek yeniden planlandı. Gecikme de bundan kaynaklandı. Mevcut haliyle projenin Cennet ve Yeşilova Mahallemiz için en iyisi, en verimlisi olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

İmamoğlu, ilçede yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, açılış programında projeyle ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açılışın ardından ilçede yapımı devam eden Mahmutbey- Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı ve İBB Küçükçekmece Öğrenci Yurdu ve Gençlik Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu ve Çebi akşam saatlerinde ise Küçükçekmece’deki İstanbul Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı’nda Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya gelerek yas-ı matem lokmasına ortak oldu.

yIbt1m70QKDcnXoRhxSaqYCk..jpeg

Pnh9FsLvtyUa74xbeHuDfQ0r..jpeg

LeCbxNv4VSD2iBKOkdXRrzts..jpeg

NBKh18pcCRTVYyUsQADm5Wer..jpeg

k0am1BINTHn9yOLsG3XQVZYo..jpeg

sVhIWjCSwZMO9qEcGaby21XA..jpeg

i4zhm1SCQJuDfMk7vyBK0Uaq..jpeg

tCMeSrL0Akd8xBbJwn6mRy5X..jpeg

T5AHIfrG3L1VWbpXDwq6idPg..jpeg

KV9dhOrlXQ8sz4wnf1bakBDm..jpeg

eZn5ITXBYH0Vb4UFAj3dh2lr..jpeg

UsQiLrZtP2anOEVh7gIN1JAo..jpeg

D6YlziehKwCBo3s8ITPZ2LUW..jpeg

rMZtT8hAHlGnCO1qsVReSNgy..jpeg

IKqsEW0xjuceiQFNDA3OfHrV..jpeg

DcZnxqbCdh6PfarN1ouAEsVS..jpeg

4HE1r6onMmVCl7SyUNsxP3RG..jpeg

9k5Td6xmQqRFgZIiDH0MywOf..jpeg

zyKhxEokP1HvWZmA8ecFl4Jq..jpeg

4Pr06WjgyEXZUaVeRuNBx39p..jpeg

gRWPt8D0B5w3ksmAJ6Ouc7Ia..jpeg

ZAruofj8qOkHTWyFxwGPgmCV..jpeg

rDCeSUFZRgXkY5hNfPEajJc2..jpeg

1feIb69wLmlnczZCWsuNh2D3..jpeg

vfCtL78PpI0UZhlGzoOdjnFB..jpeg

OszfK2DbdLeFug6tic5BJyjw..jpeg

JzGBxKWC2QV4P89obMO0skgL..jpeg

BaEjuVR74Xzsv0kCKMWSQhNy..jpeg

QLftVoGzWdpEwk7s24qFnXP3..jpeg

lG2mFCJ4yn3SEtIRTZOVBMc6..jpeg

fQ39HVPoGwIRYJCduOs8xlhF..jpeg

fOSiAF8UR2yDpouhjtglraxK..jpeg

0W37MrQXmpjT295OJ6iyKaPl..jpeg

lrUM3JIckXwuHZPAYWhx9pQS..jpeg

CXsexvt5724Mf9TpBqjJloKA..jpeg

Zd0lVKniL1Hsv3wBcMo5IYxU..jpeg

R3BYqyVdSunI0CDO2JjFMg1l..jpeg

TSeFKHIuRXjywvgafzh3OViE..jpeg

ulpio4Revqn6G59JLhrSs3IX..jpeg

r8TPlLMDyagvRe59FYcqZGQ1..jpeg

xBpVjFLQ9aYMfnsUzD1HOevl..jpeg

IAgJ3aMWjVp8L7KeuCYtdy2m..jpeg

L8bCGOrHYlXTWoRufichEF9m..jpeg

NqvkJGIdy8uh3z52nZYm1lSA..jpeg

IHRVNuSlsgwqfctnUkeDACZz..jpeg

Qo9X3KLuqjJUif6GcMOhPFEg..jpeg

xoO9XsjuYJCt0IiRMhWyqbrl..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.