13. PMOGENÇ YAZ KAMPI EXPO’DA BAŞLADI

13. PMOGENÇ YAZ KAMPI EXPO’DA BAŞLADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 Hatay ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası işbirliği ile gerçekleştirilen “13. PMOGENÇ Yaz Kampı” Antakya EXPO alanında başladı.

Kampın açılış günü düzenlenen kokteylde EXPO’21 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram ve Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Yasin Otuzoğlu bir araya geldi.

Peyzaj Mimarları Odası yetkilileri, peyzaj mimarlığı öğretim görevlileri ve öğrencilerinin de yer aldığı buluşmada EXPO alanı içerisinde geliştirilecek olan yağmur bahçesi projesi hakkında görüşler paylaşıldı.

Otuzoğlu, 13. PMOGENÇ Yaz Kampı’nı EXPO’da gerçekleştirmek için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teklif sunduklarını ve Savaş’ın bu teklife çok olumlu bir cevap verdiğini dile getirdi.

Peyzaj Mimarları Odası olarak her sene farklı bir ilde alan seçtiklerini ve bu alanda proje yürüttüklerini söyleyen Otuzoğlu, “Öğrencilerimizin mesleki anlamda bilgi ve deneyimlerini arttırmak ve EXPO alanında bir yağmur bahçesi tasarımı yapmak istiyoruz. Peyzaj mimarlığı, şehirleri iklim krizine hazırlamayı kendine ilke edinmiş bir meslek alanı, bu nedenle öğrencilerimizle su gibi en kıymetli doğal kaynağımızı nasıl doğru kullanırız bu konuda bir çalışma yapmak için buradayız” diye konuştu.

Kampa katılan üniversite öğrencilerinden Atakan Erdoğan; ilk kez bir EXPO’ya katıldığını ve buranın tasarımlarının dilini, peyzajını anlamanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu paylaştı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğrencisi Kübra Şahin ise; EXPO’da olmanın kendileri için çok önemli bir tecrübe olduğunu ve ayrıca bırakacakları izin kendileri için gururlandırıcı bir nitelik taşıdığını ve kullanışlı olmasını dilediğini söyledi.

22 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek eğitim kapsamında öğrenciler günümüzün en önemli sorunlarından olan iklim krizi ile su kıtlığına karşı üretilecek çözümlerin başında gelen mavi/yeşil altyapı, su sürecinin yönetilmesi konularını hedef alan yağmur bahçesi tasarımını öğrenecekler.

mjeyMSno2BHdqR4waQfvczlp..jpeg

EhnbLPlvTdwqXk453UV1COWa..jpeg

HguEVwjIGf4vyZDBqFbzT3cA..jpeg

w8tn61a9crphQ4eOiZoUxkyV..jpeg

1feadDxR2HCWlMpKvqAh0Nko..jpeg

lORZ6Wtz3oNjCEnaG0159pAs..jpeg

rGVajpZhfeDBKuQxtk3Hn7L0..jpeg

M4kjU6NT1bogtY2WyxuDVJBR..jpeg

SbovBLcyTlHmRduJnzOX4tI5..jpeg

JwlHbe4kpESh78Ix356uPDNt..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.