127 BİN METAL İŞÇİSİİÇİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ BAŞLIYOR

127 BİN METAL İŞÇİSİİÇİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ BAŞLIYOR

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve Türk Metal Sendikası ile metal sektöründeki toplu iş sözleşmesi süreci, 12 Ekim 2021’de başlıyor. Türk Metal...

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve Türk Metal Sendikası ile metal sektöründeki toplu iş sözleşmesi süreci, 12 Ekim 2021’de başlıyor. Türk Metal üyesi 127 bin işçiyi ilgilendiren sözleşme, Türkiye’nin 100 sanayi kuruluşu içinde yer alan 20 firmayı ve ilk 50 kuruluş arasında yer alan 13 firmayı kapsıyor.

Metal sektöründe, MESS-Türk Metal arasında yürütülecek toplu iş sözleşmesi sürecinin ilk görüşmesi 12 Ekim 2021’de yapılacak.

Otomotiv, demir çelik, elektronik ürünler, beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren 179 işverene bağlı 210 işyerini kapsayacak sözleşme, Türk Metal üyesi 127 bin işçiyi ilgilendiriyor.

Görüşmeler Ford Otomotiv, Oyak Renault, Arçelik, Tofaş Türk, İçdaş, Mercedes Benz Türk, BSH Ev Aletleri, Aygaz, Bosch, TürkTraktör, Man Türkiye, Siemens, Otokar ve Borusan Mannesmann gibi sanayi kuruluşlarının işçilerini kapsıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.