12. Antalya Kitap Fuarı açıldı

12. Antalya Kitap Fuarı açıldı

 

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 12. Antalya Kitap Fuarı’nın açılışına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, MilletvekilleriAydın Özer, Cavit Arı, Rafet Zeybek, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Akın Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, 12’inci Antalya Kitap Fuarı’nın onur konuğu yazar Gülseren Budayıcıoğlu, yazarlar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır,  STK temsilcileri oda ve dernek başkanları, kitapseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk sözü onur konuğu ünlü yazar Gülseren Budayıcıoğlu aldı. 

Onur Duydum

Gülseren Budayıcıoğlu yaptığı konuşmada, Antalyalılarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ve heyecanı dile getirdi. Budayıcıoğlu, Antalya Kitap Fuarı’na 3 yıl önce katılacağını ancak pandemi nedeniyle gelemediğini belirterek, “Bana onur konuğu dediniz. Asıl ben burada olmaktan onur duyuyorum. Artık ülkemiz kitap okuyan, kitap okumaktan zevk alan, bu fuarları ağzına kadar dolduran bir ülke oldu. Bununla ayrıca gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bunları görmek çok büyük bir gurur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e organizasyona katkı veren, sanata, kitaba, okura destek olan herkesi sevgilerimle selamlıyorum. Bu güzelliklerin devam etmesini diliyorum” dedi.

Kültür ve Sanat Coşkusunu Üst Seviyeye Çıkardık

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, turizmin ve tarımın başkenti Antalya’yı aynı zamanda kültür ve sanat kenti yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Son bir ayda Antalya’da Hobifest, bu yıl ilki düzenlenen Foodfest Antalya Gastronomi Festivali ve 59. Antalya Altın Portakal Film Festivalini düzenlediklerini söyleyen Başkan Böcek “Pandemi, enflasyon, ekonomik kriz gibi tüm olumsuzluklara rağmen altyapı, üstyapı, sosyal yardımlar, yerelden kalkınma, çevre gibi alanlarda projelerimizi teker teker hayata geçirirken, halkımızı kültürel etkinliklerden sanatsal faaliyetlerden, konserlerden, festivallerden de asla mahrum bırakmadık. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde fark yaratan birçok etkinliğimiz ile kültür-sanat coşkusunu en üst seviyelere çıkardık” dedi.

Türkiye'nin En Büyük Fuarı 

Belediye eliyle yapılan Türkiye’nin en büyük kitap fuarını 12. kez gerçekleştiriyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Kültürün ve sanatın gücüne inanıyoruz. Sözcüklerin, kitapların büyülü dünyasına yolculuk edeceğiz. Okuyarak iyileşecek, bilginin gücüne tanıklık edeceğiz” dedi. Aydınlığa doğru yürüyen toplumların meşalesinin kitaplar olduğunu ifade eden Başkan Böcek, şöyle konuştu; “Okumak Lazım sloganıyla yola çıktığımız ilk fuarımızı kent meydanında bir çadırda başlatmıştık. Amacımız okurları yazarlarla buluşturmak, yazarlara ve emeklerine saygımızı ortaya koymaktı. Aradan geçen 12 yıl içerisinde, fuarımız büyüyerek ülkemizin ve kentimizin en önemli kültürel etkinlikleri içerisinde ilk sıralarda yerini aldı. Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 589.786 kitap severin ziyareti ile kitap fuarımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştik. Hepimiz için zorlu geçen bu süreci, hep birlikte el ele, yürek yüreğe atlattık. Yine, her şeyi birlikte yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.”

İkinci Yaşam'ı Okurlarla Buluşturdu

Fuar bu yıl kendisi için daha da anlamlı olduğunu belirten Başkan Muhittin Böcek,

“Hem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem de yeni kitabım “İkinci Yaşam, Siyaset ve İhanet”in yazarı olarak aranızda yer alacağım. “Ben Bu Şehre Aşığım” adlı ilk kitabımla birlikte fuar süresince sizlerle beraber olacağım” diyerek fuarın hayırlı olmasını diledi ve destek olan herkese teşekkür etti.

Özgür Özel:'Türkiye'de Kitap Okuma Süresi 1 Dakika'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel de fuarın açılışında Antalya Kitap Fuarı’nda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özgür Özel, Muhittin Böcek’in kitap fuarını Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde başlatıp Büyükşehir’e taşımasının da büyük anlam taşıdığını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün vatandaşlarına en önemli vasiyetinin okumak olduğunu hatırlatan Özel, ‘Biz Atatürk’ün bilime ve bilgiye inanan yolunda yürümeye devam ediyoruz” dedi. Türkiye’de kitap okumaya ayrılan sürenin bir dakika olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, “Avrupa’da bu süreler 60-70 dakika. Japonya’da 300 dakika. Türkiye’de bir dakika. Bütün dünyada birinci olduğumuz konu ise TV izleme oranımız 6 saat. İnternette geçirilen süre ise 3 saat. UNESCO’ya göre dünyada kitap okumada 86. Sıradayız. TUİK’in ihtiyaç listesinde ise en önemli ihtiyaç bir ekmek. Kitap ise 235. sırada yer alıyor. Dünyada kitap okuma süresi azaldıkça milli gelir düşüyor, demokrasi azalıyor, hukukun üstünlüğü azalıyor. İnsan hakkı ihlalleri artıyor, çocuk istismarı artıyor, şiddet artıyor. Çok üzücü. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında kitap okuyanların sayısı artacak. Bizim gibi sizin gibiler ülkeyi yönetecek sayımız artacak” diye konuştu.

Başkan Böcek Kitabını İmzaladı

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve Antalyalılar hep birlikte 12’nci Antalya Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Böcek, protokol üyeleri ve Antalyalılarla birlikte kitap fuarını ziyaret etti. Başkan Böcek, ‘İkinci Yaşam’, ‘İhanet ve Siyaset’ adlı kitabının tanıtımını yaparak okurları için imzaladı.

10 Gün Açık

‘Hayata Okuyarak Devam’ temasıyla 10 gün boyunca 215 yazar ve 220 yayınevini ağırlayarak olan 12. Antalya Kitap Fuarı’nda Türk ve dünya edebiyatının önde gelen isimleri kitap severler ile buluşacak. Birçok yazar imza günü ve söyleşi etkinlikleri düzenleyecek.

kIalbgpbn0pnz81y42jexofu.jpg

saxuI3wngmue9brcbqtiory4.jpg

0onlr2wdvk7sa1bccIfoeflg.jpg

r907dfzjxkbtxpqvI6daylne.jpg

ub851fxdiysvxy6pzqejm7nw.jpg

zjaItcx2fwhyr384usoqpbnu.jpg

oo41zfnkuap7h0rkuxettjgq.jpg

xw7ypIoe8rhig6pnxmcodmtz.jpg

wkpfdlxfymtb7nrrdgcy2qas.jpg

bpf0pd3uyebcqrvxmqo7x2ly.jpg

95xevprfobozj23adcgtzr17.jpg

p5ojusd2ukxiaqevygrllc9n.jpg

awitumrt1brej0s3njfywq9g.jpg

8hvdenrbcI9lh7zwpvqf1zqy.jpg

f3vrt19aejdtkh6wql40bapp.jpg

pgmwxs4vkicejgtyko1rzrpo.jpg

fxjlgsnm58pogi6lyys0h9az.jpg

qekhzbsuxlw5hpuq2cnxmywo.jpg

vljdgf37rI582qxqanbuxlcb.jpg

azan5rndzrfwhom9xgb4ceem.jpg

zq2g0vub9cpnpayhsjxykkwr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.