​100. Yıl Marşı için finale kalmaya değer beste bulunamadı

​100. Yıl Marşı için finale kalmaya değer beste bulunamadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nda beste kategorisinde jüri değerlendirmesi yapıldı. Yarışmaya katılan 88 beste de finale kalmaya değer bulunmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bundan sonraki süreçle ilgili açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet’in kazanımlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Cumhuriyet’imizin 100. Yılı Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nın ilk etabı olan şiir yarışmasının ardından beste kategorisinde jüri değerlendirmesi yapıldı. 27 Eylül’de bir araya gelen danışma kurulu ve jüri üyeleri 88 besteyi inceleyerek hiçbir eseri finale kalmaya değer görmedi. 100. Yıl Marşı yaratma konusunda çalışmalarına titizlikle devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bundan sonraki süreçle ilgili açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacak.

5 şiir açıklanmıştı
100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nda 29 Ekim 2021’de 456 şiir içinden jüri tarafından seçilen referans 5 şiir açıklanmıştı. 29 Ekim 2022’de yapılacak finalde yarışmak üzere 10 adet marşın 3 Ekim 2022’de duyurulması planlanmıştı. 

Danışma Kurulu’nda ve jüride kimde vardı?  
Değerlendirmeye Danışma Kurulu üyeleri eski Kültür Bakanı, 21. Dönem İzmir Milletvekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, İzmir Milli Kütüphane Derneği Başkanı-İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Ulvi Puğ ile jüri üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Besteci Turgay Erdener, Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi, besteci ve etnomüzikolog Prof. Dr. Ahmet Yürür, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı ve besteci Prof. Dr. Mehmet Can Özel, Ankapella Korosu Kurucusu, Koro ve Orkestra Şefi Doç. Dr. Ahter Destan fiziki olarak katıldı. Yazar ve müzisyen Zülfü Livaneli ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Orkestra Şefi Prof. Dr. Rengim Gökmen çevrim içi olarak toplantıda yer aldı. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Orkestra Şefi Prof. Dr. Gürer Aykal ve şair, yazar ve oyuncu Sunay Akın yurt dışında olduğu için katılamadı. Yedek jüri olarak ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Şube Müdürü keman sanatçısı Emel Akçay Özer, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Proje Koordinatörü besteci Çağlar Yıldırım görev aldı.

l3oaqjw4prrfhtogtunnzydq.jpg

xbn61bfjxwp4kryfh2pstoel.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.