10 Bini Aşkın Adanalı, İlber Ortaylı’nın, “100. Yılda Cumhuriyet” Konferansını Dinledi.

10 Bini Aşkın Adanalı, İlber Ortaylı’nın, “100. Yılda Cumhuriyet” Konferansını Dinledi.

10 Kasımöncesinde, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Adanalılarla buluşanİlber Ortaylı, kendisini dinlemek için gelen yaklaşık 10 bin kişiye, MustafaKemal Atatürk’ü, Cumhuriyeti, Adanalıların Fransız işgaline nasıl direndiğinive Türk Milleti’nin erdemlerini anlattı.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin bir aya yayılan Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yılıetkinlikleri kapsamında, Tarihçi Akademisyen Yazar İlber Ortaylı; “100. YıldaCumhuriyet” konulu konferans verdi. ASKİ Atatürk Spor Salonu’ndaki konferansaAdanalılar yoğun ilgi gösterdi. Tribünleri ve parkeyi dolduran yaklaşık 10 bin kişi,İlber Ortaylı’yı dinlerken, binlerce Adanalı da salona giremedi.

ASKİ AtatürkSpor Salonu’ndaki mahşeri kalabalığa hitap eden İlber Ortaylı, Mustafa KemalAtatürk’ün verdiği eşsiz mücadeleyi, devrimlerini ve ömrünü adadığı ülkesi vemilleti için yaptıklarını anlattı. Türk Milleti’nin faziletleriyle ilgili detespit ve görüşlerini açıklayan İlber Ortaylı; Adanalıların 1. Dünya Savaşısonrası, Fransız işgali sırasında dağlara çıkıp düşmana direnmesiyle, verdiğigerilla mücadelesiyle ilgili bilgi aktardı.

TürkMilleti’nin özel bir yapısı olduğunu ve örgütlenmede, askeri alanda, başkabirçok konuda üstün yetenekleri bulunduğunu söyledi.

İlber Ortaylı’nınkonuşması, salonu dolduran ve çoğunluğu gençlerden oluşan Adanalılardandakikalarca alkış aldı.

CUMHURİYETİNKORUNMASI İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ

Katılımcılarıselamlayan ve İlber Ortaylı’ya Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yılı etkinliklerikapsamında, 10 Kasım öncesinde Adanalılarla buluştuğu için teşekkür eden AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; “Hepimiz Mustafa Kemal’inaskerleriyiz” diyen hemşehrilerine canı gönülden katıldığını belirterek, “Buülkede bir kişinin askeri olunur, o da Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Adanalıların100. Kuruluş Yılı etkinliklerine gösterdiği ilgiyi ve katılımlarını gördüktensonra, “Atam rahat uyu, Cumhuriyet emin ellerde” sözlerini söylediğinihatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Bugün bu kalabalığı görünce yine aynıduygularla doldum taştım. Ben Zeydan Karalar olarak, laik demokratikCumhuriyetin korunması, ilelebet payidar kalması için ödenmesi gereken ne bedelvarsa ödemeye hazırım” diye konuştu.

 

Başkan ZeydanKaralar, İlber Ortaylı’yı konferanstan önce makamında ağırladı ve bir kitabını kendisiiçin imzalamasının mutluluğunu yaşadı.

yzar9u5kmq1y3nd4l8rowhfc.jpg

6pl14tsbmjzechgldwc5zkrx.jpg

r3svpwmg7dik6w4tkeloa5c0.jpg

fxhl8aaisrldwpgI7njb6we2.jpg

pnj67anu0yrvhjl2zoo5cmwr.jpg

mr7oqvc41tf0kdahbpwcdkny.jpg

mubvfmnqcy8Iprgta7jdae0q.jpg

sf8y4hxu632rI5ctywqhzk0j.jpg

tjfmurpc8yxol3vanoizd5Iq.jpg

defnalwyx7qto2v5mvssr3yg.jpg

on94dIbzwrs85op3lvjugxsp.jpg

f7az1u0cmbwakrj6l5uhktgo.jpg

f4zkesym29mryj5dxiz7bovp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.