1 YILDA 170 BİN VATANDAŞA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

1 YILDA 170 BİN VATANDAŞA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

21 Temmuz 2023

Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sürdürdüğü temel afet bilinci eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Belediye bünyesindeki arama kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle, Küçükçekmece’de son 1 yılda 170 bine yakın vatandaşa temel afet bilinci eğitimi verildi.

Olası İstanbul depremi gündemiyle çok daha fazla önem kazanan temel afet bilinci eğitimleri, ilçe genelindeki okullara, sanayi bölgelerine,iş yerlerine, yurtlar ve kreşlere ve dilekçeyle Küçükçekmece Belediyesi’ne başvuran her kuruma yönelik gerçekleştiriliyor. Eğitimler, Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Arama Kurtarma ekiplerinin donanımlı personelleri tarafından veriliyor.

‘Küçükçekmece’yi afetlere dirençli bir topluma dönüştürmeyi amaçlıyoruz’

İlçe sakinlerinin temel afet bilinci kazanmak konusunda son derece istekli ve farkındalıklı hareket ettiğini ifade eden Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri Şefi Fatih Kapısız, “ Küçükçekmece Belediyesi’nin afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda afetlere yönelik tutum ve davranışları değiştirme konusunda eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimlere vatandaşların ilgisi son derece büyük. Deneyimlerimiz gösteriyor ki afetlerin neden olduğu zararın boyutu, önemli derecede afet eğitimi uygulamalarına ve afet sırasında bilinçli hareket etmenin sonuçlarına bağlıdır. Bu noktada Afet İşleri Müdürlüğü olarak, vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek hem neler yapabileceğimiz hem de toplanma alanlarımız ile ilgili bilgilendiriyoruz. Bu eğitimlerde amacımız, unutkan toplumu, afetlere dirençli bir topluma dönüştürmektir  ” diye konuştu.

Gruplar halinde eğitime katılan vatandaşlar, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, afet çantası hazırlama, çök-kapan-tutun önlemi, yangın tatbikatı, yangına yaklaşım usulleri ve yangın tüplerinin nasıl kullanılması hakkında yol gösterici bilgiler öğreniyor.

Temel afet bilinci eğitimlerine dahil olmak isteyenler, Küçükçekmece Belediyesi’ne dilekçe ile başvuruda bulunabilir. 

rmjxeaybcdckdq5kufrwp2ig.jpg

lgwdvbhmovntatbyuqloezpj.jpg

5txxjezzjmy6rbafuIoa2sok.jpg

rlgyuhnskr2euvqm43iawatd.jpg

webntm7p6surdmtujzdI1kga.jpg

bmprg3atozv4tknkn2ah6ddl.jpg

dcneykxs7e5a6jfryigdwouu.jpg

y4jakm6lxIeqtfu8p7zbvuwr.jpg

plkwtvgsyltnojkmf3zd0b95.jpg

qqohgtd7akjz3ubvafhwzs80.jpg

iwbj524rm1al7thg8dxepcxd.jpg

lms9yf2mclga1yaceqgtwh6v.jpg

kpe7kdgam6ylxaxfuclfvsoy.jpg

3ulalf8ygphm0Ihzpiwyd7jf.jpg

pkcwae4zzo9ygxbd5hhn7qor.jpg

vrzuxcpjt4htxe9du7kmpfb2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.