1. İSTANBUL ULUSLARARASI ODA MÜZİĞİ FESTİVALİ’NİN PROGRAMI AÇIKLANDI: "ESFSANELER MÜZİKSEVERLERLE BULUŞACAK"

1. İSTANBUL ULUSLARARASI ODA MÜZİĞİ FESTİVALİ’NİN PROGRAMI AÇIKLANDI: "ESFSANELER MÜZİKSEVERLERLE BULUŞACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı tarafından kente kazandırılan yeni müzik festivali, "1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği...

HABER: EDDA SÖNMEZ - KAMERA: ADEM KARABAYIR 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı tarafından kente kazandırılan yeni müzik festivali, "1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali"nin programı açıklandı. "Doğa ve İstanbul" temasıyla 21 Eylül'de başlayacak olan festival 2 Ekim'e kadar devam edecek festivalde dünyaca tanınan efsane isimler müzikseverlerle buluşacak.

İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan Karakelle, "1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali"nin Sanat Yönetmeni Nil Kocamangil ve Direktör Aycan Altungül, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 21 Eylül-2 Ekim arasında sanatseverlerle buluşacak olan festivalin programı açıklandı.

"İBB OLARAK FESTİVALİÖNEMSİYORUZ"

İBB Kültür Daire Başkanlığı Koordinatörü Figen Ayhan, ilk yılında ana teması, “Doğa ve İstanbul” olarak belirlenen festivalin İBB’nin 2021-2022 kültür- sanat sezonun pek çok uluslararası etkinliğinden ilki olduğunu vurguladı. Karakelle, gençlerin klasik müziğe verdiği emeği ve çabayı destekledikleri için mutlu olduklarını söyledi. Karakelle, İstanbul’u ve doğayı iyileştirme konseptiyle gençlere umut verdiği, sanat ile İstanbul’un bir bütün olduğunu anlatan bir yaklaşımı olduğu için İBB olarak festivali önemsediklerini belirtti.

Festival direktörü Aycan Altungül de festival kapsamında kurulan İstanbul Uluslararası Müzik Akademisi’nde genç müzisyenlerin, uluslararası konservatuarlarda eğitmenlik yapan usta sanatçılarla bir araya gelmesinin öneminin altınıçizdi. Dünyaca ünlü müzisyenlerin İstanbullularla buluşacağı festivale katılacak müzisyenleri ise sanat yönetmeni Nil Kocamangil anlattı.

28 GENÇ MÜZİSYENE DESTEK SAĞLANACAK

Festival kapsamında yer alan İstanbul Uluslararası Müzik Akademisi’nde genç müzisyenler ve efsane isimlerle bir araya gelecek. İstanbul Uluslararası Müzik Akademisi, ilk yılında efsanevi çellist ve eğitmen Gary Hoffman ile piyanist Caspar Frantz ve son dönemlerin en çok konuşulan keman sanatçılarından Svetlin Roussev’i yarının yıldızları ile buluşturacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitimleri devam eden genç sanatçılar da festivalde, İstanbul sevgisi, İstanbul’un tarihi geçmişi, kültürel bağları ve doğasını konu olarak işledikleri heykel sergisi ile yer alacak. Öte yandan, “Gençler İstanbul’u İyileştirecek Konserleri” başlığı altında 28 genç müzisyene destek sağlanacak ve Türkiye’nin parlak yeteneklerinin performans sergileyeceği konserler gerçekleştirilecek.

FESTİVALİ PİYANONUN YILDIZLARI JUSSEN KARDEŞLER AÇACAK

Festivalin açılış konserini, piyanonun yıldızları Jussen kardeşler gerçekleştirecek. Dünyaca ünlü şefler ve prestijli orkestralar eşliğinde sayısız konserler veren ve genç yaşlarına rağmen büyük başarılara imza atan piyanonun yıldızları Lucas & Arthur Jussen kardeşler, dört el piyano repertuvarının en güzel örneklerini seslendirecek.

DÜNYACA ÜNLÜ MÜZİSYENLER İSTANBULLULARLA BULUŞACAK

Dünyaca ünlü orkestralar eşliğinde sayısız konserler veren efsanevi çellist Gary Hoffman ve Sidney Piyano Yarışmasıödüllü piyanist David Selig, festival kapsamındaki konserleri ile ilk defa İstanbullu dinleyicilerle buluşacak. Festival ayrıca çok özel bir üçlüyü ağırlayacak. Eşsiz tınısıyla herkesi kendine hayran bırakan piyanist Caspar Frantz, dünyanın en prestijli çello yarışmalarında ödüller kazanmış Gabriel Schwabe, solist kimliğinin yanı sıra küçük yaşlarından itibaren süren oda müziği tutkusu sayesinde önemli isimlerle sahneyi paylaşmış Hellen Weiß’dan oluşan bu özel üçlü, katılımcılara müzik ziyafeti verecek. Son dönemlerin en çok konuşulan keman sanatçılarından Svetlin Roussev ve piyanist Elena Rozanova festival kapsamında CRR Konser Salonu’nda dinleyicilerin karşısına çıkacak.

TÜRK YILDIZLAR NEFES KESECEK

Dünya devleriyle aynı sahneyi paylaşan piyanist Gökhan Aybulus ile yine dünyaca ünlü şeflerle sahneye çıkan bas-bariton Burak Bilgili festival kapsamında müzikseverlerle buluşurken, çellist Nil Kocamangil, kapanış konserinde performans sergileyecek. Festival kapsamında konserlerin yanı sıra Maçka Habitat Parkı’nda sürpriz isimlerle söyleşiler, doğa ile ilgili atölye çalışmaları ve İstanbul konulu belgesel gösterimlerine yer verilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.