TBMM’DE, HDP’Lİ OLUÇ’LA, MECLİS BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ ARASINDA KUMPAS TARTIŞMASI

TBMM’DE, HDP’Lİ OLUÇ’LA, MECLİS BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ ARASINDA KUMPAS TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu'nda HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’la, AKP’li TBMM Başkanvekili Sadi Süreyya Bilgiç arasında kumpas tartışması yaşandı. Oluç, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma...

MEHTAP BELEN

TBMM Genel Kurul Toplantısı’nda, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’la, AKP’li TBMM Başkanvekili Sadi Süreyya Bilgiç arasında kumpas tartışması yaşandı. Oluç, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma sürecinde yaşanan olaylara değinirken, iddia edildiği gibi slogan atılmadığını belirterek, “Meclis Başkanlığı böyle bir siyasi kumpasın parçası hâline gelebilir mi? Bizim hakkımızda sahte delillerle, uyduruk delillerle kumpas üretiliyor. Nerede? Meclis çatısında. Bakın, bu meselenin peşini bırakmayacağız ve bu meselenin açığa çıkarılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Gözaltına alınma sürecinde yaşandığı iddia edilen slogan atma olayının tümüyle yalan olduğunu belirten Oluç, "Yalanın bu kadarı olabilir mi? Şimdi, Sayın Meclis Başkanı size sesleniyorum: Hani diyorsunuz ya ‘FETÖ'cü taktikler kullanılıyor’ diye. İşte, FETÖ'cü taktik budur. Mecliste sahte delil üretmek ve suç uydurmaktır. Kim yapıyor bunu? Kim yapıyor? Altında imzası var bu polis memurlarının. Şimdi, bu tutanak, bu sahte, uydurulmuş olan tutanağa bağlı olarak Meclis Başkanı açıklama yapıyor ve bu sloganın atıldığını iddia ediyor. Ya, böyle bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ: İFADELER GERÇEĞİ YANSITMIYOR, KABUL ETMİYORUZ

Genel Kurulu yöneten TBMM Başkanvekili, AKP Isparta Milletvekili Sadi Süreyya Bilgiç ise  Oluç’un sözlerini Meclis Başkanlığı olarak tümüyle reddettiklerini belirterek, “Başkanlığa yönelik olarak ‘suç uydurma, sahte delil üretme, FETÖ'cü taktik, kumpas’ gibi kullanmış olduğunuz bu ifadelerin hiçbir tanesi tarafımızdan kabul edilmemektedir ve gerçeği de yansıtmamaktadır” sözleriyle tepki gösterdi.

BİLGİÇ: TBMM TARAFINDAN UYDURMA VİDEO SERVİS EDİLMEDİ

Milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu'nun Meclis dışına çıkmayarak, 17 Mart’tan itibaren birtakım eylemler gerçekleştirdiği, sosyal medya üzerinden açıklamalar yaptığını belirten Bilgiç, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da bildirilen, iletilen husus tamamen budur. Dediğiniz gibi, TBMM tarafından hiçbir şekilde, herhangi bir şekilde uydurma bir videonun veyahut da başka bir şeyin servis edilmesi gibi bir husus da asla da söz konusu değildir. Onun için bu ifadelerinizi, kusura bakmayın, üzüntüyle karşıladığımızı ve…TBMM’ye yakışmadığını da bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum” dedi.

ALTAY: TEZGAH KURULMUŞSA ÇOK AYIP. PARLAMENTO’NUN İTİBARI YERLE YEKSAN OLMUŞ OLUR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuya ilişkin şunları söyledi:

“Böyle bir şey yapılmamış da yapılmış gibi bir tutanak düzenlenerek HDP Grubuna bir ithamda bulunulmuşsa bu vahim ötesidir. Her iki halde de Parlamentonun itibarı yerle yeksan olmuş olur. Başkanım, ben şunu söylemek istiyorum: Ben var da diyemiyorum, yok da diyemiyorum ama bir şey söylüyorum, orta yerde bir iddia var, iddiayı dile getiren de Meclis’te grubu bulunan bir siyasi partinin Grup Başkanvekili. Meclis’in görevli polis memurları yanlış yapmaz mı? Herkes yanlış yapabilir. Eksik yapmaz mı? Herkes yapabilir. İddia o ki beş yıl önceki bir görüntü dün, bugün atılmış gibi yani Gergerlioğlu'nun kararından sonra yapılmış gibi eğer oraya böyle bir tezgah kurulmuşsa bu çok ayıp” 

AŞIK VEYSEL’DEN ÖRNEK VERDİ

Genel Kurul’da yaşanan tartışmalar üzerine halk ozanı Aşık Veysel’i anan CHP’li Altay, “Aşık Veysel bu memleketin yetiştirdiği, bugün yaşayan ve ahirete irtihal etmiş milyonlarca vatandaşımıza dokunmuş bir halk ozanıdır. Her şiiri çok güzel; bir tane söyleyeyim, kimseyi de itham etmiyorum. Ne demiş Aşık Veysel? ‘Adam olmayana düşman bile olmam’ demiş. Ne güzel söz yahu, vallahi çok güzel bir söz. Ben de rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.