AY’A GİTMEDEN ÖNCE 'VIP' MİNİBÜS KİRALAYACAKLAR

AY’A GİTMEDEN ÖNCE 'VIP' MİNİBÜS KİRALAYACAKLAR

Ekonomi Reform Paketi ile birlikte kamuda araç satın alınması ve kiralanmasına kısıtlama getirilirken Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı (TUA) biri VIP minibüs olmak üzere 5 araç kiralayacak....

BORA ERDİN

Ekonomi Reform Paketi ile birlikte kamuda araç satın alınması ve kiralanmasına kısıtlama getirilirken Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı (TUA) biri VIP minibüs olmak üzere 5 araç kiralayacak. VIP minibüsün arka koltukları karşılıklı oturma düzenine geçebilecek ve yakıtı TUA tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart'ta Ekonomi Reform Paketi ile birlikte kamuda araç satın alınması ve kiralanmasına sınırlamalar getirildiğini açıkladı. 2023’te Ay’a sert iniş yapacağı açıklanan TUA 1 Mayıs 2021 ila 31 Aralık 2023 tarihleri arasında biri VIP olmak üzere, yakıtını kurumun karşılayacağı 5 araç ve 2 şoför hizmet alımı yapacak. İhale, 31 Mart’ta Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’nın Ankara’nın Çankaya ilçesindeki binasında gerçekleşecek. Kiralanacak araçlar arasında “VIP” olarak tabir edilen ve arka kısmında karşılıklı oturma düzeni olan bir de minibüs yer alacak.

VIP MİNİBÜS’ÜN ARKA KOLTUKLARI YATAR POZİSYON ALABİLECEK

Kiralanacak araçlar arasında “VIP” olarak tabir edilen ve arka kısmında karşılıklı oturma düzeni olan bir de minibüs yer alacak. TUA Başkanlığı tarafından kiralanacak olan 8+1 kişilik VIP minibüste arka kısımda yer alacak 6 koltuk üçerli karşılıklı hale dönüştürülebilecek. Bu aracın motor hacmi en az 2000 cc en fazla 2500 cc olacak. Ayrıca VIP minibüsün arka koltukları yatar pozisyon alabilecek. Yolcu bölümünde kol dayama yerleri bulunacak taşıtın rengi ise gri, siyah veya beyaz renk olacak.

3 BİNEK ARAÇLA BİR ADET 18 KİŞİLİK MİNİBÜS OLACAK

Kiralanacak 3 binek araç, 2019 model yılını ve 50 bin kilometreyi (km) geçmemiş olacak. Araç renkleri ise metalik gri, siyah, füme veya lacivert olarak belirlenirken araçlarda ön ve arka kol dayama ünitesi, elektrikli ve ısıtmalı ve otomatik katlanabilen yan aynalar, sis farları bulunacak. Ayrıca 17+1 kişilik bir minibüs de ihale şartnamesinde yer aldı. Bu araç da 2019 model yılını ve 80 bin km’yi geçmemiş olacak. Minibüste renk seçenekleri ise gri, siyah veya beyaz renkle sınırlı tutuldu.

2023’TE AY’A SERT İNİŞ YAPILACAK

TUA yeni logosu ve Milli Uzay Programı da 9 Şubat’ta tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUA tarafından hazırlanan Milli Uzay Programı'nı kamuoyuna açıkladı. Programa göre; 2023 yılında Ay'a sert iniş ve 2028 yılında yumuşak iniş yapılacak. Uydu üretimini ise tek çatı altında toplanacak.

UZAY AJANSI İLK İŞ GARSON VE TEMİZLİK GÖREVLİSİİSTİHDAM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’te uzaya gidileceğini açıkladığışubat ayındaki tanıtımın ardından Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’nın yaptığı ilk iş temizlik görevlisi ve garson alımı ilanına çıkmak olmuştu. Ajans, en az lise mezunu 4 temizlik görevlisi ve 2 garson almak için Resmi Gazete’de ilan yayımlamıştı. 22-26 Şubat tarihlerinde İŞKUR üzerinde yapılan başvuruların ardından mülakata girecek isimler kura çekimi yöntemi ile noter huzurunda 9 Mart’ta belirlendi. Mülakatlar ise 22-23 Mart tarihlerinde yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.