TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK VEGAN FESTİVALİ DİDİM VEGFEST BU YIL "ONLINE"

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK VEGAN FESTİVALİ DİDİM VEGFEST BU YIL "ONLINE"

Vegan yaşam felsefesinin yayılması ve hayvan özgürlüğü mücadelesinin artması amacıyla Didim’de, 2017 yılından bu yana düzenlenen Türkiye'nin ilk vegan festivali "Didim Vegfest", bu yıl...

Vegan yaşam felsefesinin yayılması ve hayvan özgürlüğü mücadelesinin artması amacıyla Didim’de, 2017 yılından bu yana  düzenlenen Türkiye'nin ilk vegan festivali "Didim Vegfest", bu yıl 28-29-30 Mayıs tarihlerinde dijital olarak düzenlenecek.

TÜRKİYE’NİN İLK VEGAN DOSTU KENTİ DİDİM

Didim 3 senedir düzenlediği festivaller ile vegan dostu kent olma yolunda ilk adımlarını attı. Didim Belediyesi aldığı bazı kararlarla da hayvan özgürlüğü mücadelesine destek verici yönde ilerlemeye başladı. Etkinliklerde havai fişek kullanımını durduran belediye,ilçede fayton kullanımını da engelledi. 

Bunun yanı sıra Didim Belediyesi, belediyenin korumakla yükümlü olduğu hayvanları hiçbir şekilde denek olarak laboratuvarlara göndermeyeceğine yönelik bir karar çıkardı. Bu karar ile Didim Belediyesi Türkiye'nin ilk deneysiz belediyesi oldu. 

BAŞKAN ATABAY: "BU YIL EVLERİNİZE KONUK OLACAĞIZ"

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, buyıl online olarak düzenlenecek "Didim Vegfest" ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle geçen yıl festivalimizi düzenleyemedik. Her türlü canlılığa ve doğaya bütünüyle saygı duyan bu felsefeyi 3 yıl boyunca düzenlediğimiz festivallerimiz ile önce Türkiye'ye, ardından avrupa ve dünya'ya tanıtmayı başardık. Azmimizden bir şey kaybetmedik. Yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, bizlere destek olacağınıza inancımız sonsuz. Bizler de bu felsefe'nin yayılmasına ve artmasına daima yardımcı olacak, dayanışma ile birlikteliğimizi perçinleyeceğiz. Bu yıl 28-29-30 Mayıs tarihlerinde Didim VegFest Online ile evlerinize konuk oluyoruz. Vegan Dostu, İyi Yaşam Kenti Didim'den tüm Vegan dostlarımıza, Didim halkı adına sevgi ve saygılarımı yolluyorum."

DİDİM VEGFEST ONLINE'DA NELER OLACAK?

28-29-30 Mayıs tarihlerinde dijital yayın kanallarında prömiyeri yapılacak Didim VegFest, söyleşiler, atölyeler, konserler ve canlı yayınlar ile pandemi sürecinde internet üzerinden içerik takip etme alışkanlığı gittikçe artan kullanıcılar ile birlikte çok geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Aynı zamanda İngilizce altyazı desteği ile yapılacak yayınlar aracılığıyla vegan yaşam felsefesine uluslararası bir katkı sağlamak ve gelecek yıllarda bu felsefeye daha fazla dikkat çekmek amaçlanıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.