LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANI GERENLİ, ÇEVRE YILI AFİŞİNE DESTEK VEREN MİNİKLERİ KONUK ETTİ

LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANI GERENLİ, ÇEVRE YILI AFİŞİNE DESTEK VEREN MİNİKLERİ KONUK ETTİ

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, belediyenin 2021 Çevre Yılı’na “Siz de bir ağaç dikin. Gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakın” sloganıyla oluşturduğu afişleri kentin...

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, belediyenin 2021 Çevre Yılı’na “Siz de bir ağaç dikin. Gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakın” sloganıyla oluşturduğu afişleri kentin dört bir yanına asarak destek veren Kocasinan İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Asya Yılmaz, Elvin Varoğlu ve Eda Naz Bostan’ı makamında konuk etti.

Lüleburgaz’ın dört bir yanında “Siz de bir ağaç dikin. Gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakın” sloganlı afişleri asan Kocasinan İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Asya Yılmaz, Elvin Varoğlu ve Eda Naz Bostan, Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 Çevre Yılı kapsamında kendi tasarladıkları afişleri ilçenin farklı noktalarına astı. Çocukların duyarlı davranışa kayıtsız kalmayan Başkan Gerenli, minik çevrecileri makamında ağırladı. Küçük çevrecilerin yanı sıra Kocasinan İlkokulu Müdürü Ziynet Özatar, sınıf öğretmenleri Meltem Çevik Sarıkaya ve çocukların velileri de ziyarette yer aldı. 

"DAHA İYİ BİR GEZEGEN MİİSTİYORSUNUZ?"

“Daha iyi bir gezegen mi istiyorsunuz? Siz de bir ağaç dikin! Gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakın!” yazılı afişleri asarak çevre bilinci oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen çocuklar şöyle konuştu:

“İnsanların doğayı koruması ve ağaç dikme konusunda bilinçlenmesini istiyoruz. Bu proje sayesinde en azından birkaç tane ağaç dikebilirler. Biz bunu bir metinde okumuştuk. Oradan aklımıza geldi. Afiş tasarladık. Afişi tamamladıktan sonra Lüleburgaz’ın çeşitli noktalarına astık.”

"DUYARLI OLURSAK ÇEVREMİZİ KORUYABİLİRİZ"

Çevre konusunun çok önemli, üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu kaydeden Başkan Gerenli, şunları söyledi:

“Dünyamızda birçok sorun var. Ama önümüzdeki en büyük sorun çevre sorunu. İklim değişikliği yaşıyoruz. Maalesef biz insanlar sanayileşme devriminden sonra doğada ciddi tahribatlar yarattık. Bu tahribatları da düzeltmek aslında bizim işimiz. Eğer duyarlı olursak, çevremizi koruyabiliriz. Sizlerin çok daha mutlu yaşayabileceği, geleceğe aktarabileceği güzel bir dünya oluşturabiliriz.”

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 yılını farkındalık oluşturmak amacıyla Çevre Yılı olarak kutladığını anımsatan Başkan Gerenli, “Bu yaptığınız olay çok önemli. Biz de bu seneyi Lüleburgaz Belediyesi olarak Çevre Yılı ilan ettik. Çevre ile ilgili bilinci artırmalıyız. Farkındalığı artırmamız gerekiyor” dedi.

EĞİTİM KİTAPLARI HEDİYE EDİLDİ 

Öte yandan, Başkan Gerenli, aynı zamanda kitap okumayı sevdiklerini öğrendiği duyarlı miniklere eğitim kitabı hediye etti.  

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.