İYİ PARTİ'Lİ CESUR'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ: KINIYORUM, BUNU NEDEN YAPTIKLARINI TÜRK KADINLARINA İZAH ETMEK ZORUNDALAR

İYİ PARTİ'Lİ CESUR'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ: KINIYORUM, BUNU NEDEN YAPTIKLARINI TÜRK KADINLARINA İZAH ETMEK ZORUNDALAR

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Türkiye’de kadına yönelik bu kadar şiddet varken, neredeyse günde iki kadın katledilirken, İstanbul Sözleşmesi’nin neden feshedildiğini sordu....

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Türkiye’de kadına yönelik bu kadar şiddet varken, neredeyse günde iki kadın katledilirken, İstanbul Sözleşmesi’nin neden feshedildiğini sordu. İktidara, “Kimlere ne sözler verdiniz” diye seslenen Cesur, “Genel başkanı kadın olan bir partinin kadın milletvekili olarak söylüyorum. Bu kararı kınıyorum. Bunu neden yaptıklarını Türk kadınlarına izah etmek zorundalar” ifadesini kullandı.

Isparta Milletvekili Cesur, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güne iki bomba haber ve büyük bir krizle uyandığını söyledi. Bunlardan ilkinin daha kısa süre önce atanan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması, diğerinin  de İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi olduğunu belirten Aylin cesur, şunları söyledi:

“Antalya’dayız. 3 gündür Antalya’da sokakları geziyoruz. Gece yarısı, sabaha karşı halde Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiyle buluştuk. Perişan vaziyette insanlar. Halci perişan, komisyoncu perişan, üretici perişan. Sokaklardayız. Antalya sokaklarında insanlar perişan. Ekonominin bu kadar kötü gitti bir dönemde Türkiye’de kadın cinayetleri, 2008’de 80 olan kadın cinayetleri, son yıllarda 400’ün üzerine çıktı. Hemen hemen günde iki kadının öldürüldüğü bir Türkiye’de kendi imzaladığınız sözleşmeden çıkıyorsunuz. Bunun bir nedeni olmalı. Soruyorum nedir? Bunları nasıl görmezden gelirsiniz. Cinayetleri önleyelim diye, kadınlar daha iyi olsun diye yürürlükte ola ve imza koyduğunuz bir söylemeden neden çıkarsınız?

Bir kadın milletvekili olarak, genel başkanı kadın olan bir partinin kadın milletvekili olarak söylüyorum. Bunu Türk kadınlarına izah etmek zorundalar. Türk kadınlarına sesleniyorum. Önlerine ilk gelen sandıkta, kendilerinin yoksulluğunu, kaygılı günlerini, çocuklarına iş, aş götüremeyen kadınlar bunları düşünmeli. 6284 uygulanmıyor. Bunu değiştirelim diye verdiğimiz önergeleri görmeyenleri Türk kadınlarına şikayet ediyorum. Nedir İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma sebebiniz. Kimlere ne sözler verdiniz?”

"TÜRK MİLLETİNE HAVALE EDİYOR VE KINIYORUM"

Önergeleri reddedilse de kanun teklifleri reddedilse de kadın cinayetlerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Cesur, "Her gün öldürülen, cinayete kurban giden kadınlar mezara konduktan sonra yok sayılsalar da biz onları yok saymıyoruz. Onların arkasından dualarını da okuruz. Ama artık elleri kaldırıp mezarlarda dua okunmayacak bir Türkiye istiyoruz. Barışın, birlik ve beraberliğin olduğu, Ne mutlu Türküm diyen, Büyük Atatürk’ün arkasından koşan, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla insanların olduğu bir Türkiye idi. Huzurlu, daha iyiyi arayan bir Türkiye idi. Ama şimdi yoksulluk içinde, milyonlarca insanın yoksul ve herkesin  şikayetçi olduğu bir ülke haline geldi Türkiye. Bunun nesinden memnun olursunuz. Bunları yapmanın bir gerekçesi olmalı. Türkiye bir izah bekliyor. Ama o izahın da yapılamayacağını biz biliyoruz. Onunu için ‘millet bizi çağırıyor’ sloganıyla sahipsiz kalmış milyonlara, genel başkanımız Meral Akşener'in önderliğinde köy köy, ilçe ilçe, il il sokaklardayız, sahadayız. Onların problemlerini alıp takipçisi olacağız. Türk milletine havale ediyor ve kınıyorum bu kararı” diye konuştu.

"NESİNDEN ŞİKAYET ETTİNİZ, TÜR'KÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, YASAĞIM DEMENİN?"

İktidarın "Andımız" ile ilgili tutumunu da sert biçimde eleştiren Aylin Cesur, "Nesinden şikayet ettiniz, Türk’üm, doğruyum, çalışkanım, yasağım demenin? Nesinden? Özümden çok severim milletimi/ Ne mutlu Türk’üm demenin nesinden rahatsız oldunuz? Ne mutlu Türküm diyenin içerisinde bütün renkleriyle, bütün mezhepleriyle, bütün ırklarıyla herkesi kucaklayan bir büyük Atatürk var. Atatürk’ün nesinden rahatsız olursunuz? Atatürk Cumhuriyetinin kadınları olarak, o kadınların, bu milletin temsilcisi olarak bunu soruyorum ve millete şikayet ediyorum. Elbette ki biz sonuna kadar bunun peşindeyiz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.