PARA İSTEDİ, VERİLEN 5 TL’Yİ BEĞENMEYEREK AĞIR YARALADI

PARA İSTEDİ, VERİLEN 5 TL’Yİ BEĞENMEYEREK AĞIR YARALADI

İstanbul Beyoğlu’nda Galata Köprüsü alt geçidinde 2'si kadın 4 kişinin yolunu keserek para isteyen ve yerden aldığı kalasla Hüseyin Sezer'in kafasına vurarak ölümüne sebep olan Doğan...

İstanbul Beyoğlu’nda Galata Köprüsü alt geçidinde 2'si kadın 4 kişinin yolunu keserek para isteyen ve yerden aldığı kalasla Hüseyin Sezer'in kafasına vurarak ölümüne sebep olan Doğan Uslu hakkında iki ayrı suçtan müebbet ile 6 yıl 10 ay hapis kararı verildi.

İstanbul Beyoğlu’nda Galata Köprüsü alt geçidinde 4 Ekim 2020 tarihinde saat 03.00 sıralarında 4 kişinin yolunu keserek para isteyen ve iddialara göre aldığı 5 lirayı beğenmeyerek yerden aldığı kalasla Hüseyin Sezer’i kafasından ağır yaralayarak ölümüne sebep olan Doğan Uslu'nun yargılanmasına bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Mahkemede okunan otopsi raporunda, Hüseyin Sezer’in ölüm nedeninin künt kafa travmasına bağlı kafatası kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku hasarı ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

“PARA İSTEDİ, VERİLEN 5 TL’Yİ BEĞENMEYEREK AĞIR YARALADI”

İddiaya göre, 4 Ekim 2020 tarihinde saat 03.00 sıralarında arkadayş grubu Barış Kaya, Hüseyin Sezer, Emine Karakaş ve Nilüfer Gündoğdu'nun Karaköy alt geçidinden geçtikleri sırada, sanık Doğan Uslu para istedi. Barış Kaya'nın verdiği 5 lirayı beğenmeyen anık, parayı yere fırlatarak küfretti ve olay yerinde bulduğu kalası alarak sallamaya başladı. Araya giren Hüseyin Sezer’in kafasına aldığı kalas darbesi ile ağır yaralandı, ancak kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Cumhuriyet savcısı da verdiği mütalaada, "sanığın Hüseyin sezer'in kafasına kalasla vurduğu olay sırasında Barış Kaya’ya doğru bıçak sallarken de para istemeye devam ettiğinin beyanlarla sabit olması ve sanığın eylemlerini daha fazla para almak amacıyla gerçekleştirdiği kanaati oluştuğundan ‘nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçundan 7,5 yıldan 11,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediğini" bildirdi.

KARŞI TARAFIN GÜLMESİNİ KENDİNE YEDİREMEMİŞ!

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı ise müvekkilinin sigortalı bir çalışan olduğu insanlardan, 5,10 lira isteyecek kadar muhtaç bir durumda olmadığını ifade ederek, olayın alkollü biçimde Galata Köprüsü alt geçidinden geçerken sendelemesi üzerine karşı tarafın kendisine gülmesini kendisine yedirmediği için çıkan tartışma sonucunda olayın gerçekleştiğini ifade etti.

“ATILI SUÇU İŞLEMİŞ DEĞİLİM”

Son sözü sorulan tutuklu sanık Uslu da “Ben işi olan, çalışan bir insanım. Herhangi bir kimseden şimdiye kadar bir para istemedim. Herhangi bir kimseye şimdiye kadar saldırmadım. Dolayısıyla atılı suçu işlemiş değilim” şeklinde konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı Hüseyin Sezer’i ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Sanığın cezasında indirim uygulayan mahkeme, hapis cezasını müebbet hapse indirdi. Sanığı katılan Barış Kaya’ya yönelik ‘nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapse mahkum eden mahkeme, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.