Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Eğitimcilerin Eğitimi...

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Eğitimcilerin Eğitimi...

Erkeklerin ve erkek çocuklarınıntoplumsal cinsiyet eşitliğine katılımı için çalışan eğitmenlere yönelik eğitimgerçekleştirildi…

AdanaBüyükşehir Belediyesi, BM Kadın Birimi (UN WOMEN) iş birliği ilegerçekleştirilen; Adana Büyükşehir Belediyesi personeli ile erkeklerin ve erkekçocuklarının toplumsal cinsiyet eşitliğine katılımını sağlama yönündefarkındalık kazandırmak amacıyla belediye personeline yönelik “Erkeklerin veErkek Çocuklarının Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katılımı Eğitici Eğitimi”ninson oturumunu atölye tasarımı olarak Adana Divan Otel'de gerçekleştirdi.

EğiticiEğitimine Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay,  BM Kadın Birimi Çocuk Yaşta, Erken ve ZorlaEvlilikler Proje Sorumlusu Ezgi Avcı, BM Kadın Birimi Çocuk Yaşta, Erken veZorla Evlilikler Danışmanı Nurcihan Temur katıldı.

Yüz yüzeyapılan 2 günlük eğitimde BM Danışmanı Murat Göç Bilgin, eğitici eğitimininatölye tasarımlarında "Erkeklere Nasıl Ulaşacağız? Erkekleri DönüşümeNasıl İkna Edeceğiz? Erkeklerle Erkekliği Konuşmanın Püf noktaları, Kampanyaİçeriği ve Yönteminin Belirlenmesi. Erkeklerle Erkekliği Konuşmanın Riskleri,Olası Dirençler, Sorunları Çözme Yolları. İzleme, Göstergeler Oluşturma veRaporlama konularında bilgi verdi, grup çalışmaları yaptı.

8 MODÜLDEN OLUŞAN EĞİTİMLERİN GEÇMİŞİ

8 modüldenoluşan eğitici eğitimi programının ilki 21 Aralık 2022 tarihinde online,ikincisi 18-19 Ocak 2023 tarihinde yüz yüze olarak Erkeklerin ve ErkekÇocuklarının Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katılımı, Erkeklik Algısı Erkeklikve Şiddet, Cinsel Saldırı ve Cinsel Taciz, Çocuk Yaşta, Erken ve ZorlaEvliliklere (CEZE), Erkekler, Babalar ve Bakım Hizmetleri, Sporda ToplumsalCinsiyet Eşitliği ve Erkeklik konularına, üçüncü oturum 27-28 Nisan tarihindeyüz yüze Cinsel Şiddet, Cinsel Taciz, Erkeklerin Cinsellik Algısı, CinselTacizle Mücadelede Erkeklerin Katılımı, Çocuk Yaşta, Erken Yaşta, Zorla Evlilik(CEZE) ile ilgili temel kavramlar, temel tartışmalar, yol haritalarını (Altbaşlıklar: CEZE ve boyutları, erkeklik algısı ve CEZE İliskisi, erkeklerin bunuönlemek icin ne yapması gerektiğiyle hakkında bilgilendirme), Erkekler, Babalıkve Bakım Hizmetleri (Alt başlıklar: Babalık ve Erkeklik, Ev içi Sorumlulukları,Erkekler ve Bakım Hizmetleri, Erkekler Nasıl Sorumluluk Alabilir), Spor veToplumsal Cinsiyet Eşitliği, Afetlerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Erkeklik(Alt başlıklar: Afetlerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Afetler ve Erkeklik,Erkekler Ne Yapabilir) konularına değinildi.

2834a6wyx7cpfsxlirzgovwo.jpg

ba79pIyg4ui3wvv0s5bsqeej.jpg

wlos8xadyjmi7ygexuavbw4v.jpg

cj3elrpfrvdmg9mu5tjgs6wa.jpg

l4o6evmuhtfw5nd8fagukavm.jpg

lach8tcdbmsfeknxqha0ernj.jpg

u2y4it5mogtlrds6xhl7dyph.jpg

geduiflpngq3hfas5ed2zbqw.jpg

owax4g6smoexIgd8zhbaqnu5.jpg

q2gzcn1ac9xqbja8hkeroew4.jpg

wgdfzftcvukrqho1r6oitv3d.jpg

rlks7qbncl0ank4oztm1myaj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.