KADIKÖY'DEKİ BOĞAZİÇİ DİRENİŞİ'NE POLİS MÜDAHALESİ: ÇOK SAYIDA GÖZALTI

KADIKÖY'DEKİ BOĞAZİÇİ DİRENİŞİ'NE POLİS MÜDAHALESİ: ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Cumhurbaşkanı kararıyla AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar bugün de Kadıköy'de devam etti. Kadıköy'de toplanan öğrencilere...

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlayan protestolar bugün de Kadıköy'de devam etti. Kadıköy'de toplanan öğrencilere polis müdahale etti ve gözaltına alınanlar oldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçen hafta gerçekleşen gözaltıları protesto etmek için okul öğrencileri Kadıköy'de eylem çağrısı yapmıştı. Boğaziçi Direnişi'ne katıldıkları için tutuklu yargılanan Anıl Akyüz ve Şilan Delibalta'nın davasının duruşmasında önce arkadaşları destek olmak için Kadıköy Rıhtım'da bir araya gelmek istedi. Öğrencilerin "Bundan sonrası hepimizde" diyerek yaptıklarıçağrının ardından Kadıköy Kaymakamlığı, ilçedeki tüm toplantı ve gösteri yürüyüşlerini, salgın önlemlerini gerekçe göstererek yasakladı.

Eylem saati öncesi İskele Meydanı ve Kadıköy'ün ara sokakları polis tarafından ablukaya alındı. Rexx Sinemasıönünde bir araya gelen öğrencilere polis biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahalede bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.